2024/09/28

Modelis – ne arklys, į dantis žiūrima

Rokiškio kultūros rūmai, bendradarbiaudami su Renatos Mikailionytės modelių agentūra MAJOR IMAGE GROUP organizuoja konkursą “Šiaurės Aukštaitijos top modelis 2005„. Ieškodami naujų veidų organizatoriai nepamiršo ir Kupiškio ilgakojų. Antradienį į Kupiškio kultūros centrą susirinko beveik trisdešimt jaunų gražuolių moksleivių, panorusių išbandyti laimę modelių atrankoje.

Kai kurios kupiškietės laimę modelių atrankoje bandė nebe pirmą kartą – tokių atrankų mūsų mieste jau yra buvę. Vis dėlto nerimas ir jaudulys jų veide buvo aiškiai matomas. Nesijaudino tik jas atlydėjusios draugės. Šįkart vitražų salėje merginas apžiūrėjo ir klausinėjo Rokiškio kultūros rūmų režisierė, madų studijos „Gracija“ vadovė Neringa Danienė, kurios ne viena mergina jau sėkmingai dirba modeliais. Jai gelbėjo ir dėmesį patraukusiąsias, tinkamus duomenis turinčiąsias fotografavo Rokiškio kultūros rūmų direktorės pavaduotoja, renginio “Šiaurės Aukštaitijos top modelis 2005„ koordinatorė Vaiva Kirstukienė. Iš ryto šios moterys, dalydamos skrajutes, lankėsi miesto mokyklose.

Anketas užpildė ir atrankoje panoro dalyvauti 25 jaunosios Kupiškio gražuolės, daugiausia 14-18 metų. Pasak su merginomis bendravusios ponios Neringos, jaunesnės dalyvės pasižymi kur kas didesne drąsa. Į atranką atėjo ir viena puikius fizinius duomenis turinti vienuolikmetė. Duomenis apie ją rokiškėnės sakė perduosiančios agentūrai. Kai kurių merginų N. Danienė klausinėjo, kodėl šios nori lipti ant podiumo, kitoms siūlė susitvarkyti dantis, trečioms – numesti vieną kitą kilogramą, tačiau nė vienos nepaliko be padrąsinančių patarimų.

Atrankoje akys raibuliavo nuo aukštaūgių blondinių ir brunečių, tačiau kai kurioms net geriausius fizinius duomenis turinčioms gražuolėms buvo atsakyta dėl kreivų dantų. Jos buvo paskatintos susitvarkyti šią problemėlę ir vėl bandyti sėkmę atrankose. „Agentūra MAJOR IMAGE GROUP bendradarbiauja su italų, prancūzų agentūromis. Ji ieško dailių bruožų, klasikinio grožio, perspektyvių merginų. Ypač svarbu gera oda, lygūs dantys, sveiki plaukai. Ūgio intervalas – 173-180 cm. Fotomodeliui šis kriterijus kiek lankstesnis – mergina gali būti ir truputį mažesnė. Pernelyg didelis ūgis taip pat problema. Modeliams keliami kūno apimčių reikalavimai išlieka standartiniai – 90-60-90, bet jau geriau truputį mažiau nei daugiau. Tačiau jokiu būdu nesakome laikytis drastiškų dietų„, – kalbėdama apie kriterijus, kuriais vadovautasi atrankoje, pabrėžė N. Danienė. Centimetru merginas lyg siuvėja nuolat matavusi ponia Neringa teigė, jog atranka Kupiškyje jai palikusi gerą įspūdį.

Tądien lemiamas sprendimas nebuvo priimtas. Rokiškietės atrinko aštuonias merginas, kurioms teko pereiti ir improvizuotu podiumu. Jų nuotraukos ir anketos su kūno linijų matmenimis, informacija apie užsienio kalbų mokėjimą ir pan. iškeliavo į Rokiškį. Tik tokiai pat atrankai įvykus ir Zarasuose bei Biržuose, išvydus visas merginas, bus nuspręsta, kurios 2-3 kupiškietės bus pakviestos į finalinį konkurso renginį. Įspūdingas šou vyks spalio 22 dieną Rokiškio kultūros rūmuose. Ten vilniečių komisija spręs, kurioms iš merginų lemta sužibėti podiumo šviesoje. Konkurso dalyves vilioja galimybė tapti minėtos agentūros modeliais, dirbti Lietuvoje ir užsienyje, nugalėtojoms žadami prizai.

Prieš finalinį renginį atrinktoms merginoms keletą dienų teks gyventi Rokiškyje: matuotis drabužius, žingsniuoti scenoje, dalyvauti fotosesijose, pasirodyti kirpėjams, visažistams ir pan.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video