2024/09/28

Prezidentas akcentavo regioninės žiniasklaidos vaidmenį

Praėjusį antradienį, rugpjūčio 30 d., Kauno istorinėje Prezidentūroje Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus susitiko su regioninės žiniasklaidos atstovais ir aptarė politinius procesus šalyje bei aktualias socialines problemas.

Savo kalbą Prezidentas V. Adamkus pradėjo sakydamas: “Simboliška, kad susitinkame šiose patalpose. Ši istorinė aplinka įpareigoja tęsti valstybės tradicijas ir įkvepia idealizmui, kurio stinga žvelgiant į nūdienos gyvenimo realijas„.

Prezidentas žadėjo ir toliau dėmesį telkti į bendrą Vyriausybės ir Seimo darbą. Šalies vadovas teigė negalįs tiesiogiai kištis į šių institucijų veiklą, bet pažadėjo visuomet viešai reikšti savo griežtą poziciją ir nuomonę įvairiais klausimais.

Jis pabrėžė, kad svarbiausios valstybės institucijos turėtų dažniau ir suprantamiau tautai aiškinti savo sprendimus bei esamą situaciją – ir problemas, ir pozityvius reiškinius.

Valstybės vadovas sakė per pastaruosius metus pasigedęs deramo valdžios institucijų dėmesio sprendžiant aktualius valstybei klausimus ir pabrėžė, kad būtina atidžiau stebėti socialinių ir teisinių problemų sprendimą.

Paklaustas, ar bus įteisinti tiesioginiai mero rinkimai, V. Adamkus sakė, jog to padaryti iki artimiausių rinkimų jau neįmanoma, nes tam reikia pakeisti Konstituciją. Tačiau šios minties neatsisakyta ir bus ta linkme toliau dirbama. Atsakydamas į klausimus dėl energetikos vystymo mūsų šalyje, Prezidentas teigė, kad Vyriausybė neturi energetikos vystymosi strategijos ir pabrėžė, jog Lietuvai būtina turėti nepriklausomą elektros energijos šaltinį. V. Adamkus taip pat tvirtino, jog Lietuva daugiau laimėtų ekonomine prasme, jei 2007 m. įsivestų eurą.

Susitikime šalies vadovas akcentavo didelį regioninės žiniasklaidos vaidmenį iškeliant aktualias atokiau nuo didmiesčių gyvenančių žmonių problemas bei kuriant pilietinę visuomenę.

“Norėčiau pabrėžti ypatingą regioninės žiniasklaidos svarbą nušviečiant žmonių, gyvenančių regionuose ir nutolusių nuo didžiųjų centrų, rūpesčius ir problemas. Jūs esate arčiausiai provincijoje gyvenančio žmogaus„, – sakė Prezidentas.

Po diskusijos susitikimo dalyviai apžiūrėjo Kauno Prezidentūrą, vėliau valstybės vadovas kartu su svečiais apžiūrėjo istorinę ekspoziciją “Sugrįžtančios relikvijos„.

——-
Autorius: Prezidento spaudos tarnybos ir “Kupiškėnų minčių„ informacija

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video