2024/09/29

Nevyriausybinių organizacijų projektuose pasigendama aiškumo

Kaip keičia NVO veiklą naujasis Asociacijų įstatymas, iki kada galima pateikti Savivaldybei paraiškas kitų metų projektams? Ar pavyks pažadinti mumyse bendruomeniškumą ir optimizmą, ar sugebėsime patys niekieno neraginami tvarkyti savo kaimą, savo gatvę?
Praėjusį trečiadienį buvo susirinkę rajono nevyriausybinių organizacijų (NVO) vadovai. Aptartas tolesnis šių organizacijų ir Savivaldybės bendradarbiavimas. Prisistatė Ekonomikos ir turto valdymo vyr. specialistė Asta Visockienė, koordinuosianti NVO ir Savivaldybės ryšius, informuosianti apie investicinius projektus. Susirinkusieji raginti pareikšti savo nuomonę apie strateginį rajono plėtros planą, teikti pasiūlymų. Pabrėžta, kad sunkiau bus gauti lėšų iš projektų ir Savivaldybės paramą tiems sumanymams, kurie nebus įtraukti į strateginį planą.
Šiemet iš rajono biudžeto NVO finansavimui skirta 16400 Lt. Projektus organizacijos turėjo pristatyti iki praėjusių metų spalio 1 d. Jie nebus remiami šimtu procentų. Šiemet išlieka tokia pat naujų paraiškų pateikimo kitiems metams tvarka.
Vidas Vilimas pastebėjo, kad nutrūkus bendradarbiavimui su Lietuvos-Amerikos fondu, rajone sulėtėjo NVO projektinė veikla. Tad reikėtų nežiopsoti ir bandyti pasinaudoti Europos struktūrinių fondų teikiama parama. Bronė Kaleinikovienė priminė, jog galima projektuose dalyvauti kaip kitų organizacijų partneriams.
Apskritai programų, paraiškų Savivaldybei priėmimo komisijai pristatytuose NVO projektuose pasigendama aiškiai išdėstyto tikslo, kodėl vienas ar kitas sumanymas norimas įgyvendinti, koks jo tikslas. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į sąmatų sudarymą. Jos turi būti pagrįstos atliktais poreikių tyrimais (apklausos, anketos), sietis su keliamais tikslais ir uždaviniais.
Nutarta oficialiai įregistruoti rajono NVO koaliciją, kad ji galėtų turėti savo sąskaitą banke ir kaip didesnė organizaciją labiau pretenduoti į ES fondų paramą…

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video