2024/04/30

 

PRIERAIŠUMAS GRYNIESIEMS PINIGAMS TEBĖRA GYVAS

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Darbo užmokestis ir kitos su darbo santykiais susijusios išmokos, taip pat dienpinigiai ir komandiruotės išlaidų kompensacijos privalo būti mokamos pavedimu į darbuotojo nurodytą mokėjimo sąskaitą. Toks Lietuvos Respublikos darbo kodekso 139 straipsnio pakeitimo įstatymas įsigaliojo nuo 2022 metų sausio 1 d. Jau seniai gyventojai gauna į savo bankines sąskaitas pašalpas ir panašias išmokas.
Norint naudotis tais pinigais reikia turėti banko kortelę. Banko kortelės gyventojams nebe naujiena. Dauguma jas turi. Kaimo žmonėms didesnė problema yra į sąskaitą pervestus pinigus išsigryninti. Ši problema paaštrėjo ypač dabar, pasikeitus minėtam įstatymui. Mat bankomatų tinklą žadėję plėsti bankai iki šiol to dar nepadarė, o grynųjų pinigų vis dėlto žmonėms dar labai daug kur prireikia.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ar lengvai žmonės kaimuose gali išsigryninti pinigų, ar dažnai naudojasi ir banko kortelėmis atsiskaitydami už pirkinius, pasidomėjau keliose kaimo parduotuvėse ir paklausinėjau žmonių.
Savaitės pradžioje po pietų užėjusi Rudiliuose į „Aibės“ parduotuvę pardavėjos pasiteiravau, kiek ji galėtų per „Perlo“ terminalą išgryninti eurų. Išgirdau atsakymą, kad iki 80 eurų galėčiau gauti. Jei prireiktų gerokai didesnės sumos, pavyzdžiui, 500 eurų ar daugiau, tai per vieną kartą būtų sunku tiek išgryninti, juolab jei tokių sumų reikėtų keliems žmonėms.

Plačiau skaitykite vasario 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video