2024/10/24

 

IŠ ANKSTO BALSUOJA AKTYVIAI

Išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose. ELTOS nuotrauka

Spalio 22–24 d. vyksta balsavimas iš anksto antrame Seimo rinkimų ture. Sėlos vakarinės rinkimų apygardos rinkėjai gana aktyvūs.

Jurga BANIONIENĖ

Rolandas Aukštikalnis, Sėlos vakarinės rinkimų apygardos komisijos pirmininkas, kalbintas ketvirtadienio rytą, po devintos valandos, sakė, kad Kupiškyje savo pilietinę pareigą atliko 871 rinkėjas, Biržuose – 957. Taigi, savo valią rinkimuose išreiškė 1828 Sėlos vakarinės rinkimų apygardos rinkėjai.

Anot pašnekovo, aktyvumas didelis.

„Žmonės aktyviai eina balsuoti. Viskas sklandžiai vyksta, neturime jokių nusiskundimų. Kupiškyje balsuoja žmonės ir iš kitų rinkimų apygardų, tiek iš aplinkinių rajonų, tiek iš tolimesnių – Vilniaus ir pan. Šiandien bus balsuojama ligoninėje, senelių namuose. Penktadienį ir šeštadienį gyventojai galės balsuoti namuose. Negaliu pasakyti bendro skaičiaus, kiek yra norinčių balsuoti tokiu būdu, jis nuolat keičiasi, žmonės skambina, registruojasi“, – kalbėjo R. Aukštikalnis.

Pagrindinė Seimo rinkimų antro turo diena yra spalio 27 d., sekmadienis. Rinkimų apylinkės duris atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.

Svarbu žinoti, kad 8 rinkimų apygardose Seimo nariai išrinkti ir tų apygardų rinkėjams nebereikia balsuoti.

Seimo narius pirmo balsavimo metu išrinko Senamiesčio–Žvėryno, Antakalnio, Kelmės–Šilalės, Kėdainių, Žiemgalos vakarinės, Šalčininkų–Vilniaus, Nemenčinės ir Jonavos apygardų rinkėjai. Šių apygardų rinkimų apylinkės sekmadienį nebedirbs.

Kitose 63 apygardose rinkimų sekmadienį balsavimas bus organizuojamas. Jų rinkėjai turės teisę balsuoti tik už tos vienmandatės rinkimų apygardos, kurioje yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, kandidatus.

Vyriausioji rinkimų komisija primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens tapatybės dokumentas: pasas arba asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video