2024/10/04

 

NAUJAIS MOKSLO METAIS LINKĖTA IR SOLIDAUS ĮVAIZDŽIO

Per šv. Mišias Kupiškio bažnyčioje pašventinta Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto vėliava. Po pamaldų šio universiteto narių-klausytojų iškilminga eisena patraukė į Kupiškio etnografijos muziejų pratęsti bendravimo. Autorės nuotrauka

Spalio 1 dieną Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto (TAU) nariai šventiškai paminėjo Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną ir naujų mokslo metų pradžią.

Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už gyvus ir mirusius Kupiškio TAU narius-klausytojus, buvo šventinama Kupiškio TAU vėliava.

Po šv. Mišių visi rinkosi į Kupiškio etnografijos muziejų pratęsti bendravimo, padiskutuoti, ką veiks naujais mokslo metais.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Naujos veiklos gairės

Renginys čia prasidėjo „Tautiškos giesmės“ giedojimu.

Visus, atėjusius į šventę, pasveikino Kupiškio TAU rektorė Marytė Semaškienė. Ji sakė, kad per šv. Mišias buvo pagerbtas nuo 2010 metų 30 mirusių buvusių TAU narių atminimas. Pasidžiaugė, kad šiuo metu Kupiškio TAU turi 168 narius, kurie sumokėjo nario mokestį. Iki šių metų pabaigos dar gali tą mokestį sumokėti ir nauji nariai.

„Turime 10 fakultetų. Gaila, bet muzikos fakultetas pradėjo byrėti. Viliuosi, kad gal dar pavyks jį išlaikyti. Per šv. Mišias išgirdome kvietimą prisidėti prie katalikiškos veiklos. Gal įkursime naują fakultetą“, – kalbėjo rektorė.

Ji pasidžiaugė universiteto narių pasiekimais rugsėjį Druskininkuose vykusioje Nacionalinėje TAU universiadoje. Kupiškėnai susumavus visus varžybų rezultatus užėmė 11 vietą, gerokai aplenkė kaimynus anykštėnus ir biržiečius.

Plačiau skaitykite spalio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video