2024/09/28

 

STOGO PERDENGIMO VYTAUTO GATVĖJE DARBAI SUKĖLĖ ABEJONIŲ

Gyventojams sukėlė įtarimų Užimtumo tarnybos stogo perdengimas. Autorės nuotrauka

Kupiškėnai atkreipė dėmesį, kad pastato Vytauto gatvėje, kur įsikūręs Užimtumo tarnybos Kupiškio skyrius, stogas įdomiai iš naujo dengiamas. Žmonės teigė, kad perdengiant stogo dangą, nenuimama senoji jo danga, panaši į asbestcemenčio šiferio, o dengiama ant jos. Jie svarstė, kad negerai taip, jei senoji danga yra asbestcementė. Tai gali pakenkti žmonių sveikatai.

Pakomentuoti, kaip ten iš tiesų yra, paprašėme šio pastato šeimininkų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Užimtumo tarnybos pastato pastogė.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Paaiškinimo vingiai

Pirmiausia kreipėmės į Užimtumo tarnybos Kupiškio skyriaus vedėją Jurgitą Einorytę. Iš jos gavome atsakymą, kad Užimtumo tarnybos pastatą valdo ir administruoja VĮ „Turto bankas“. Taigi redakcijos paklausimas yra persiųstas VĮ „Turto bankas“ techninės priežiūros vykdymo grupės techninės priežiūros inžinieriui Remigijui Skrebei.

Gavome atsakymą iš VĮ „Turto bankas“ ryšių su žiniasklaida vadovo Pauliaus Vaitekėno.

Jis rašo: „Džiugu, kad gyventojai rūpinasi juos supančia aplinka. Mums taip pat labai svarbu, kad suplanuoti darbai vyktų sklandžiai ir kiltų kuo mažiau klausimų!

Kalbant apie jūsų minimą objektą, dar šių metų kovo mėnesį buvo pasirašyta vidaus patalpų ir stogo remonto darbų sutartis. Šia sutartimi numatyta demontuoti seną stogo dangą kartu su skardos gaminiais ir įrengti naują skardinę stogo dangą.

Šių metų liepos mėnesį gautas statybos darbų leidimas – ši procedūra reikalinga, kadangi keičiasi stogo dangos medžiagiškumas ir tipas. Iki šios dienos visa senoji asbestcementė stogo danga yra demontuota. Technologiškai nėra įmanoma ant senos uždėti naują dangą.“

Vis dėlto rugsėjo 20 dieną buvo aiškiai matyti, kad dalis senosios to pastato stogo dangos tebėra nepajudinta. Kita pusė stogo jau buvo pakišta po skardine danga. Statybininkų nesimatė. Nuimtų senų šiferio lakštų irgi. Tad vėl užklausėme, ar tikrai sena danga visa pakeista, kaip teigiama atsiųstame atsakyme į pirmą redakcijos užklausą.

Dar pridėjome ir nuotrauką, kaip iš tiesų atrodo tas stogas.

Netrukus gavome dar vieną paaiškinimą iš VĮ „Turto bankas“ to paties ryšių su žiniasklaida atstovo.

Plačiau skaitykite rugsėjo 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video