2024/09/27

 

POLITIKŲ DEBATUOSE BIRŽUOSE IR ASMENIŠKAI JAUTRŪS DALYKAI

Debatų dalyviai, kandidatuojantys į Seimą. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Vis mažiau laiko lieka iki spalio 13-osios, Seimo rinkimų dienos. Apsispręsti, už ką balsuoti, galima tik susipažinus išsamiau su kandidatais į šį valdžios Olimpą. Tokią progą rinkėjai turėjo praėjusį pirmadienį, rugsėjo 23 dieną, kai Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio bibliotekoje vyko nešališko politikos stebėsenos tinklo „Žinau, ką renku“ organizuoti Sėlos vakarinės rinkimų apygardos debatai su kandidatais į Seimą „Visų keliai veda link balsadėžių“.

Debatų moderatorius buvo naujienų portalo lrytas.lt vyriausiasis redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Negalėję atvykti, šiuos debatus galėjo stebėti transliuojamus interneto kanalais.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kam svarbu, o kam ne

Susitikti su politikais, užduoti jiems rūpimus klausimus, išgirsti atsakymus panoro žmonės ne tik iš Biržų, bet ir iš Kupiškio. Bibliotekos salė buvo pilnutėlė.
Dalyvauti šiuose debatuose buvo kviečiami visi kandidatai į Seimą vienmandatėje rinkimų apygardoje. Deja, atvyko ne visi.

Kupiškėnas Edmundas Jonutis (Lietuvos regionų partija) ir biržietis Laimutis Zaukevičius (Politinė partija „Nemuno Aušra“) nepanoro dalyvauti. Pasak moderatoriaus, jie sakė, kad turi svarbesnių reikalų.

Debatuose dalyvavo Dalius Barkauskas (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai); Eglė Blaževičienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga); Indra Drevinskaitė (išsikėlė pati); Justas Greviškis (Liberalų sąjūdis); Julius Panka (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)); Ritas Vaiginas (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“); Lilija Vaitiekūnienė (Lietuvos socialdemokratų partija); Valdemaras Valkiūnas (išsikėlė pats).

Pirmiausia visi kandidatai prisistatė ir pasakė, kokiame Seimo komitete dirbtų, jei būtų išrinkti.

Plačiau skaitykite rugsėjo 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Gal yra video medžiaga iš debatų?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video