2024/09/25

 

LIETUVA SIUNČIA PARAMĄ LENKIJAI: PERDUOS TŪKSTANTĮ PORŲ GUMINIŲ BATŲ

ELTOS nuotrauka

Lietuva siunčia dėl didelių liūčių ir potvynių nukentėjusiai Lenkijai pagalbą – perduos 1 tūkst. guminių batų porų iš valstybės rezervo civilinės saugos priemonių atsargų.

Tokį sprendimą trečiadienį patvirtino Vyriausybė.

Kaimyninei šaliai perduodamos paramos vertė siekia kiek daugiau kaip per 5,5 tūkst. eurų. Siuntą pristatyti į Lenkiją pavesta Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui – tam skirtas papildomas 1 tūkst. eurų lėšų iš Vyriausybės rezervo.

Praėjusią savaitę Vidurio ir Rytų Europą talžė audra „Boris“, sukėlusi didžiulius potvynius. Skelbta, kad stiprūs vėjai ir smarkios liūtys nusinešė 24 gyvybes Lenkijoje, Rumunijoje, Austrijoje ir Čekijoje.

Europos Komisija (EK) paskelbė skirsianti apie 10 mlrd. eurų sanglaudos lėšų valstybėms, nukentėjusioms nuo šių potvynių.

Lenkijoje potvyniai nuniokojo keletą miestų ir kaimų, kuriuose pakilęs vanduo griovė namus, tiltus ir smarkiai apgadino kelių ir geležinkelių infrastruktūrą. Kai kurių rajonų gyventojai liko be geriamojo vandens ir elektros.

Lenkijos vyriausybė paskelbė nuo potvynių nukentėjusiems žmonėms ir vietovėms skyrusi 470 mln. eurų tiesioginės pagalbos.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video