2024/09/24

 

SENAJAME SUBAČIUJE PAMINĖTAS PIRMASIS LAISVĖS MĖNUO

Renginio dalyvių šventinė eisena į Subačiaus švč. Trejybės bažnyčią. Autorės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį, rugsėjo 21 dieną, senojo Subačiaus miestelyje vyko tradicinė, jau penktoji, patriotinės ir dainuojamosios poezijos popietė „Rugsėjis – pirmasis laisvės mėnuo“.

Renginyje dalyvavo kariškiai iš įvairių juos vienijančių visuomeninių organizacijų, vietinės valdžios, rajono jaunimo tarybos, Senojo Subačiaus bendruomenės atstovai. Renginį kariškiams organizuoti padėjo Kupiškio kultūros centro Subačiaus padalinio kultūros darbuotojai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Renginys prasidėjo sugiedojus Lietuvos himną ir tylos minute pagerbus partizanų ir kovotojų už laisvę atminimą prie Lietuvos nepriklausomybei ir Lietuvos kariuomenės 100-mečiui skirto paminklo Senajame Subačiuje, Šermukšnių gatvėje.

Šios šventės sumanytojas, iš Subačiaus kilęs Dainius Gudelis, Lietuvos kariuomenės rezervo karių asociacijos Vilniaus apskrities skyriaus vadas, buvo į ją pasikvietęs būrį savo bendražygių.

Šventėje dalyvavo Karių asociacijos „Suopis“ prezidentas Valdas Rasimavičius, Lietuvos kariuomenės karių rezervo asociacijos Alytaus apskrities skyrius su vadu Antanu Dambrausku, Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos valdybos pirmininkas Linas Ladiga.

Rajono vicemeras Valdas Šateika ir Subačiaus seniūnijos seniūnė Laisva Čiuliepienė prie paminklo padėjo gėlių.

Po šios ceremonijos kariškių ir kitų šventės dalyvių eisena patraukė į Subačiaus Švč. Trejybės bažnyčią, kur kunigas Vidmantas Bloškis aukojo šv. Mišias už visus Lietuvos laisvės gynėjus bei karius.

Plačiau skaitykite rugsėjo 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Renginio dalyviai klausėsi patriotinių dainų ir eilėraščių.
Autorės nuotraukos
Koncertavo Lietuvos šaulių sąjungos Alfonso Smetonos 5-osios rinktinės vyrų ansamblis „Aukštaitis“, vadovaujamas Petro Luomano.
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video