2024/09/20

 

PER KULTŪROS SEZONO ATIDARYMĄ VISI BUVO KARŪNUOTI

Naujo kultūros sezono atidarymo dalyviai maloniai leido laiką sėdėdami ne tik prie stalelių, bet ir kitose jaukiose vietose.

„KaraliAukime kultūroje“ – tokiu šūkiu naują kūrybinį sezoną rugsėjo 16 dieną pradėjo Kupiškio kultūros centras. Šios įstaigos kiemelyje vyko tai progai skirtas renginys. Pristatytas Kupiškio kultūros centras ir jo padaliniai išryškinant jų veiklos stipriuosius bruožus ir atskleidžiant unikalumą. Visi į renginį atėję žmonės buvo pakviesti prisijungti ir prie nacionalinės akcijos „Visa Lietuva šoka“.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Renginio vedėja, režisierė Vilija Morkūnaitė, sakė, kad ruduo yra naujų darbų, naujų idėjų įgyvendinimo pradžia. Ji atkreipė dėmesį, kad kultūra yra ne vien tik meno mėgėjų kolektyvai. Kultūros laukas daug platesnis.

Šį kartą kultūros darbuotojų prašyta išskirti, kokios veiklos jiems geriausiai sekasi, ir pagalvoti, kuo jie unikalūs, kas jiems padeda plėtoti savo veiklą, kokių idėjų gali pasisemti iš savo krašto kultūros istorijos.

Antai Alizavos padalinyje stipriausias yra vokalinis žanras. Duetas „Lyrika“ (Sandra Guginienė ir Marijanas Remeikis) vienintelis atlieka klasikinį repertuarą.

Tarp ryškių šio krašto asmenybių paminėtas chorvedys Pranas Jankauskas ir istorikas, kraštotyrininkas, knygų sudarytojas Vidmantas Jankauskas.

Iš Alizavos parapijos yra kilęs pasaulinio garso tapytojas Petras Kiaulėnas. Alizaviečiams kultūros darbuotojams renginio vedėja palinkėjo surengti šio menininko parodą.

Alizavos padalinio kultūros darbuotojai kaip unikalią asmenybę pristatė ir savo kolegą animatorių Danielių Petrošių.

Plačiau skaitykite rugsėjo 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Šimonių padalinio kolektyvas kaip išskirtinę asmenybę pristatė ūkininką, bajorą, Henriką Gineiką, kuris savo laisvalaikį skiria ir dainai, puoselėja kultūros paveldo objektą, buvusį Mazgeliškių palivarką.
Renginio pabaigoje buvo karūnuoti visi jo dalyviai.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video