2024/09/18

 

AKMENTAŠIO KASDIENYBĖ KŪRYBOS, KELIONIŲ IR BUITIES SŪKURYJE

Tautodailininkas akmentašys Vytautas Jasinskas prie vieno naujausių savo darbų. Autorės nuotrauka

Kupiškėnui tautodailininkui akmentašiui Vytautui Jasinskui šių metų vasara buvo labai darbinga. Daug laiko skirta naujiems kūriniams iš akmens, namų remontui ir darbo sąlygų gerinimui. Vyras dar randa laiko ir pasitreniruoti spardydamas kamuolį į paties improvizuotus vartus namų kieme. Mat rengiasi atstovauti Kupiškio trečiojo amžiaus universitetui spartakiadoje Druskininkuose.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie didžiausią darbą

Vytautas pirmiausia papasakojo apie svarbiausią šios vasaros darbą. Viena moteris nuo Alytaus, susiradusi jį gal per feisbuką, paprašė iškalti senelio skulptūrą – tokio ūgio, kokio jis buvo.

„Pasakiau, kad didelių darbų nesu daręs, bet pamėginsiu. Išėjo 180 cm aukščio skulptūra. To žmogaus veidą ištašyti reikėjo pagal duotą nuotrauką ir aprašymą, kaip jis atrodė. Būtinai turėjo būti su klumpėmis.

Tai buvo pirmas mano darbas, kuris pareikalavo ne tik didelio kruopštumo, bet ir turėjau paisyti visų figūros proporcijų. Prie jos reikėjo ir akmeninės tvorelės fragmento. Mat, anot anūkės, senelis mėgo stovėti prie tvoros laukdamas kaimyno, savo draugo.

Darbavausi prie šios skulptūros gerą mėnesį. Ji jau iškeliavo į Dzūkiją. Dar esu paprašytas padaryti ir senelio draugo skulptūrą. Jos dar nepradėjau. Padariau tik taburetę, nes tas žmogus pas savo draugą prie tvoros ateidavo ja nešinas“, – pasakojo Vytautas.

Plačiau skaitykite rugsėjo 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Šaunus menininkas, bet kiek galima tą patį per tą patį rašinėti.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video