2024/09/18

 

VISUOMENĖS SAUGUMU RŪPINASI IR JAUNIEJI POLICIJOS RĖMĖJAI

Kupiškio rajono policijos komisariato jaunųjų policijos rėmėjų veiklą kuruoja bendruomenės pareigūnė Danguolė Baliuvienė. Autorės nuotrauka

Dažnas vaikas ar paauglys savo kasdienės veiklos neįsivaizduoja be meninės pakraipos, sporto būrelių. Yra ir tokių mokinių, kurie domisi kitais dalykais, tapę jaunaisiais policijos rėmėjais laiką leidžia padėdami pareigūnams vykdyti nepilnamečių nusikaltimų ir teisės pažeidimų prevenciją, kurti saugią aplinką mokyklose ir jų prieigose.

Jurga BANIONIENĖ

Gretos turėtų didėti

Šiandien Kupiškio rajono policijos komisariate yra 15 aktyvių jaunųjų policijos rėmėjų. Su jais dirba bendruomenės pareigūnė Danguolė Baliuvienė.
Ji džiaugėsi, kad Kupiškio rajone jaunimas noriai įsitraukia į jaunųjų policijos rėmėjų veiklą.

„Apskrityje galėtumėme priimti iki 130 jaunųjų policijos rėmėjų. Smagu, kad Kupiškio jaunimas atsiliepia į mūsų kvietimą“, – džiaugėsi D. Baliuvienė.
Jos teigimu, vaikų įsitraukimas į policijos veiklą yra bendruomenės pareigūno gebėjimo sudominti jauną žmogų policijos veikla rezultatas.

„Pagal Lietuvos policijos generalinio komisaro 2021 m. liepos 29 d. įstatymą, atnaujinti Jaunųjų policijos rėmėjų nuostatai, kur numatyta, kad turime per ketvirtį jauniesiems policijos rėmėjams suorganizuoti mažiausiai tris veiklas. Jos gali būti labai įvairios – mokymai, dalyvavimas renginiuose, lankstinukų dalijimas ir pan. Tai nėra tikrasis policijos pareigūno darbas.

Jaunieji policijos rėmėjai gali būti pagalbininkai, atlikti reprezentacinę veiklą, padėti užtikrinti saugumą mokykloje budėdami per pertraukas ir pan., bet patruliuoti gatvėje pagal savo funkcijas jie negali. Būtent to dažnai pasigendama, vaikai nori išeiti į gatvę, pamatyti realų policininko darbą, deja, to negalime suteikti. Nes tai – didelė atsakomybė.

Šiandien kandidatų tapti jaunaisiais policijos rėmėjais turime ir daugiau, netrūksta vaikų, kurie norėtų įsitraukti į šią iniciatyvą. Prasidėjo rugsėjis, visi grįžo į ugdymo įstaigas, keliausiu į jas, manau, kad mūsų gretos dar didės“, – vylėsi pašnekovė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Šventė Alizavoje. Jos metu Kupiškio rajono jaunieji policijos rėmėjai šventės dalyviams dalino prevencines skrajutes.
Nuotrauka iš Kupiškio rajono policijos komisariato archyvo
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video