2024/09/18

 

AUKSINIO KASPINO MĖNUO

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro nuotrauka

Rugsėjis – auksinio kaspino mėnuo, kai ypatingas dėmesys skiriamas vėžiu sergantiems vaikams. Šešiolika metų Lietuvoje vėžiu sergančius vaikus ir jų šeimas globojantis fondas „Mamų unija“ kviečia šį mėnesį praleisti drauge, prisijungti ne tik prie vykdomų iniciatyvų, bet ir prie paramos.

„Šis mėnuo ne tik apie sergančius vaikus, bet ir apie visus žmones. Vieni esame šalia sergančių vaikų, kiti toli, bet drauge esame bendruomenė, kurią vienija gerumo ir supratingumo genas ir noras padėti tam, kuriam šiandien reikia mūsų visų pagalbos“, – sako „Mamų unijos“ įkūrėja Eglė Mėlinauskienė.

Pasak jos, gerų žmonių dėka šiandien sergantys vaikai turi pirmą Lietuvoje centrą, kuriame gali apsistoti nemokamai su šeimomis, kol vyksta gydymas, „Mamų unijos“ Šeimos namus.

Pernai, minint vaikų vėžio mėnesį, duris atvėrė ir pirmas Baltijos šalyse reabilitacijos centras, kuriame nemokamos paslaugos teikiamos vėžio pakirstiems vaikams.

„Mamų unija“ 16 metų mini šį mėnesį, kai Lietuvos žmonės, užsienio lietuvių bendruomenės, įmonės Lietuvoje susivienija bendram tikslui – skleisti palaikymo žinutę vaikams, susirgusiems onkologine liga“, – pasakoja E. Mėlinauskienė.

Rugsėjo 5 d. nuo 20 val., solidarizuojantis su vėžiu sergančiais vaikais, raudona spalva nušvito 17 įvairių Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių objektų.

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras taip pat prisidėjo prie šios gražios akcijos – visą rugsėjį poliklinikos pastato priekinis fasadas švies raudona spalva.

Auksinis kaspinas simbolizuoja rugsėjį, vaikų vėžio mėnesį, nes didžiausias auksas – vaiko gyvybė! Prisidėti prie paramos galite kiekvienas, siųsdamas žinutę su tekstu VAIKAMS ar skambindamas 1344 (5 Eur), nuoroda aukoti https://bit.ly/3T6ND6K

Parengė Jurga BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video