2024/09/18

 

AUTOMOBILIO PARDAVIMAS: 6 PATARIMAI, KAIP PARDUOTI UŽ KUO DIDESNĘ KAINĄ

©pixabay.com

Naudoto automobilio pardavimas paprastai yra sudėtingas procesas. Norint sėkmingai parduoti naudotą automobilį šiandieninėje rinkoje vidutiniškai gali prireikti iki 4 savaičių, tačiau kartais pardavimo procesas gali trukti ir ilgiau. Tačiau dėl to jaudintis tikrai nereikėtų, kadangi sudarėme jums išsamų vadovą, kurio pagalba galėsite lengviau ir greičiau parduoti savo automobilį už kuo didesnę kainą.

1. Sužinokite savo automobilio vertę

Nustatant savo automobilio vertę vertinga turėti tam tikrą atskaitos tašką. Yra keletas internetinių priemonių, kurios gali padėti sužinoti, kiek verta jūsų transporto priemonė, tačiau visuomet galite pasinaudoti skelbimų portalais, kurių pagalba taptų lengviau suprasti, kokia galėtų būti jūsų transporto priemonės rinkos kaina.

Tačiau taip pat nereikėtų pamiršti ir keleto kitų fizinių veiksnių, kurie gali lemti jūsų automobilio rinkos vertę:

  • Salono būklė: Odinių sėdynių ar kitų rūšių audinių kokybė ir tai, ar cigarečių dūmai nepaliko ilgalaikio kvapo.
  • Išorės dažų būklė: Bet kokie įskilimai ar pažeidimai.
  • Variklis: Mechaninės variklio problemos.
  • Pagrindinė vairavimo aplinka: Greitkeliai ar miesto keliai.

Nors į visus šiuos veiksnius atsižvelgti yra būtina, norint greičiau ir sklandžiau parduoti savo transporto priemonę, visuomet galima pasinaudoti carone.app mobiliąja programėle.

2. Įsitikinkite, kad automobilio paskola yra išmokėta

Parduodant automobilį, kai už jį vis dar esate skolingi kreditoriams, pardavimo procesas bus sudėtingas. Techniškai galite parduoti finansuotą automobilį, tačiau tai bus sudėtinga, nes dauguma pirkėjų siekia saugaus ir kuo paprastesnio sandorio.

Jei esate skolingi už automobilį, turėtumėte pasirūpinti, kad prieš perleisdami automobilį naujam savininkui, sumokėtumėte automobilio paskolą arba lizingą. Atminkite, kad kol paskola negrąžinta, kreditorius gali reikšti pretenzijas dėl automobilio nuosavybės teisės, todėl, norint panaikinti ją panaikinti, kreditoriui reikės grąžinti visą skolą.

3. Techninė priežiūra ir aptarnavimas

Labai tikėtina, kad jūsų automobiliui, prieš aprodant jį potencialiems pirkėjams, gali prireikti šiek tiek papildomos techninės priežiūros.

Pavyzdžiui, jūsų automobilio variklis važiuojant skleidžia neįprastą spragsėjimo garsą, tikrai nenorėsite, kad pirkėjas tai išgirstų bandomojo važiavimo metu. Kai kurie pirkėjai gali pasinaudoti šiuo defektu ir derėtis dėl mažesnės kainos, o kiti tiesiog išsigąs ir nebenorės kalbėti apie automobilio įsigijimą.

Ir tai visuomet yra naudoto automobilio pardavėjo dilema – kiek investuoti į remontą ir kiek tokiu būdu galite padidinti parduodamo automobilio vertę. Paprasto ir vienareikšmio atsakymo nėra, tačiau turėtų būti akivaizdu, kad reikia pašalinti bet kokią rimtą mechaninę problemą, kuri gali turėti įtakos tiesioginiam automobilio tarnavimo laikui ir vairuotojo saugumui.

Taip pat turite įvertinti kosmetinę automobilio būklę, pavyzdžiui, kėbulo pažeidimus, dažų atplaišas, rūdis, trūkstamus ratlankius ir pan. Turite pagalvoti, kiek norite investuoti, kad padidintumėte savo automobilio vertę. Geriausias patarimas būtų gauti remonto išlaidų sąmatą ir ją palyginti su verte, kurią gausite pardavę automobilį.

Be to, būtinai pasirūpinkite pagrindiniais dalykais, tokiais kaip padangų pripūtimas, veikiantys priekiniai, galiniai ir stabdžių žibintai, pakeisti skysčiai, įskaitant alyvą ir langų plovimo skystį. Tai paprasti ir ekonomiški paruošiamieji darbai, kuriuos galite atlikti, kad galėtumėte lengviau pritraukti potencialų pirkėją

4. Automobilio valymas

Ką pirmiausia pastebite, kai keliaujate apžiūrėti jus dominančios transporto priemonės? Greičiausiai atsakymas būtų vienas ir tas pats – automobilio išorę ir vidų. Tai reiškia, kad turėtumėte pasirūpinti, jog jūsų parduodamo automobilio prekinė išvaizda būtų kuo geresnė.

Ir tam jums reikėtų investuoti į profesionalų automobilio išorės plovimą bei cheminį salono valymą. Be to, neturėtumėte pamiršti ir automobilio detalių. Visa tai gali reikšmingai padidinti jūsų automobilio vertę.

5. Parenkite tinkamą skelbimą

Jei norite greičiau parduoti savo automobilį, tuomet turėtumėte pasirūpinti ir savo automobilio skelbimo parengimu. Nemaža dalis automobilių pardavėjų neskiria pakankamo dėmesio automobilio skelbimo paruošimui, tačiau tai tik nulemia ilgesnį pardavimo laikotarpį ir didesnes laiko sąnaudas, jau nekalbant apie mažesnę pardavimo kainą.

Todėl pasidairykite po internetinius automobilių skelbimo portalus ir įvertinkite tai, kas juose skelbiama. Tai gali būti puikus atskaitos taškas. Labai greitai suprasite, koks skelbimas yra veiksmingas ir atrodo profesionaliai. Tuo vadovaudamiesi galite daug lengviau suformuoti ir savąjį skelbimą. Kuo daugiau informacijos pateiksite, tuo lengviau sudarysite puikų pirmąjį įspūdį tiek apie parduodamą automobilį, tiek ir apie save, kaip automobilio pardavėją.

6. Sudarykite saugų sandorį

Natūralu, kad parduodant automobilį savo pačių jėgomis yra nerimaujama dėl paskutinių etapų. Jei automobilį parduodate už didesnę sumą, tuomet jums gali kilti klausimų dėl apmokėjimo. Tai reiškia, kad turėtumėte būti labai atsargūs, stengdamiesi išvengti sukčių.

Saugiausias būdas priimti mokėjimą už parduodamą automobilį yra tuomet, kai pirkėjas asmeniškai pristato grynuosius pinigus arba atlieka banko pavedimą. Tuo tarpu, jei suma yra labai didelė, geriausia, kad pardavėjas apmokėjimą atliktu bankiniu pavedimu ir jūs pinigus sutarties pasirašymo metu jau matytumėte savo sąskaitoje.

Elkitės išmintingai ir tinkamai pasiruoškite

Savarankiškas automobilio pardavimas reikalauja laiko ir pastangų, tačiau jei jūs tinkamai pasiruošite, galite būti tikri, kad savo transporto priemonę parduosite daug greičiau ir už didesnę kainą.

„Potissimus“ inf.

Užs. Nr.976

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video