2024/09/16

 

GIMNAZISTŲ MOKYKLINĖS UNIFORMOS – BUS AR NE?

Autorės nuotrauka

Šįmet rugsėjo 2-ąją pradėję naujus mokslo metus daugelis vaikų į savo mokyklas sugužėjo pasipuošę mokyklinėmis uniformomis. Jos Lietuvos ugdymo įstaigose yra įprastas dalykas ir mokyklos atributas. Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos mokinių bendruomenę anksčiau matydavome su švarkais, bet dabar gimnazistai jų nebedėvi.

Klausimas, ką daryti dėl uniformų, šiandien pakibęs ore. Senosios uniformos – švarkai lyg ir atgyvenę, reikia pokyčių. Ar jie numatomi ir kada?

Jurga BANIONIENĖ

Šį klausimą svarstys

„Šiuo metu yra svarstymo dėl uniformų būsena. Galvojame, ir vaikai svarsto, kaip toliau pasielgti, galbūt, reikia kažką keisti“, – teigė gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas.

Anot pašnekovo, mokyklinių uniformų dėvėjimas sudėtingas, mokiniai nenori švarkų, visada atsiranda tokių gimnazistų, kurie jų visai neįsigyja.
Turbūt, švarkai jau atgyveno ir reikalingi pokyčiai.

„Švarkai eina iš vienos kartos į kitą, jei yra uniforma, reikia ir kokybės, o jos pasiekti buvo nebeįmanoma. Norime padaryti pokyčius dėl uniformų privalomumo, pobūdžio. Sprendimai bus. Į šio klausimo svarstymą įsitrauks ir mokinių parlamentas“, – sakė V. Žilinskas.

Švarkų nebenori

Regina Urbanovičienė, gimnazijos tarybos pirmininkė, teigė, kad prieš kurį laiką šis klausimas dėl mokyklinių uniformų gvildentas gimnazijos taryboje. Išklausyta mokinių, priklausančių tarybai, nuomonė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Visų pirma reikia atsižvelgti į mokinių ir tėvų nuomonę, nes vieni turės dėvėti uniformą, o kiti turės už ją sumokėti. Ką pakeičia uniformos? Ar keičiasi pasiekimų rezultatai, ar tik įmonės siuvančios uniformas uždirba didesnį pelną? Dar vienas dalykas..kodėl gimnazijos mokytojai neturi uniformos? Jeigu reikalaujama, kad mokiniai dėvėtų uniformas, toks pat reikalavimas turi būti ir mokytojams, kad matytusi jog jie gimnazijos mokytojai, jeigu tai jau taip svarbu.

  • Egidijau, neversk nešioti. Leisk savo vaikus į Kupiškio verslo ir technologijų universitetą. Ten net į pamokas nereikia eiti. Vistiek pabaigs „mokslus“. Jei neateis į baigiamąjį ekzaminą, tai klasės auklėtoja, paims iš namų. Tos vištos „pedagogės“, puikiai imituoja darbą, kad tik neuždarytų „universiteto“.

  • Turbūt nenešiojo ir nenešios visi kaip priklauso, tad ar verta per prievartą tai daryti. Neversiu savo vaikų nešioti mokyklinę uniformą, neturi teisės ir mokykla, tai jau atgyvenę!!!. Duokim jaunimui jaustis laisvai.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video