2024/09/16

 

IŠ KOVOS DĖL SEIMO NARIO MANDATO PASITRAUKĖ 12 KANDIDATŲ

VRK nuotrauka

Antradienį baigėsi terminas atšaukti pareiškinius dokumentus dalyvauti Seimo rinkimuose.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) praneša sulaukusi iš viso 12 prašymų stabdyti asmenų dalyvavimą rinkimuose.

Pasak VRK, dėl Seimo nario mandato rinkimuose atsisakė kovoti Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Andrius Černiauskas, partijos „Laisvė ir teisingumas“ narys Džeraldas Dagys, kartu su Taikos koalicija ketinę dalyvauti Stasys Jakeliūnas ir Rūta Rutkelytė, savarankiškai išsikėlęs Gintautas Kniukšta, socialdemokratas Mindaugas Maciulevičius, Tautos ir teisingumo sąjungos narys Gediminas Merkys, Lietuvos liaudies partijos kandidatas Virginijus Sankauskas, taip pat Remigijaus Žemaitaičio vadovaujamos partijos „Nemuno aušra“ nariai Aurelija Tulabienė ir Artūras Valaitis.

Apie tai, kad traukiasi iš Seimo rinkimų, šią savaitę taip pat pranešė Andrius Mazuronis, ketinęs juose dalyvauti kartu su Regionų partija.

Kandidatų sąraše taip pat nebus vieno iš partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatų Kęstučio Gudžiūno, pastarajam mirus.

Vienmandatėse rinkimų apygardose planavę dalyvauti kandidatai pateikė prašymus sugrąžinti rinkimų užstatą. Užstatas jiems bus sugrąžintas pasibaigus Seimo rinkimų politinei kampanijai ir tokiu atveju, jei jie pateiks politinės kampanijos finansavimo ataskaitas su visais papildomais dokumentais.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

Parengta pagal VRK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video