2024/09/16

 

JAUNA MOKYTOJA RUGILĖ: „IŠLEIDŽIANT Į MOKYKLĄ VAIKUS NORISI, KAD JIE BŪTŲ DRĄSŪS“

Kupiškio mokyklos „Varpelis“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja Rugilė Vaičiutė rugsėjį pradės antrus savo darbo metus. Autorės nuotrauka

Ši rugsėjo 1-oji Kupiškio mokyklos „Varpelis“ priešmokyklinio ugdymo mokytojai Rugilei Vaičiutei bus ypatinga. Nors šioje ugdymo įstaigoje ji dirba metus, dar neteko dalyvauti naujų mokslo metų pradžios šventėje.

„Labai laukiu pažinties su naujais vaikais, jų tėvais, tačiau šiek tiek liūdna atsisveikinti su į mokyklą išeinančiais, bet darželį per vasarą lankiusiais auklėtiniais“, – šypsojosi jauna mokytoja.

Jurga BANIONIENĖ

Įsijungė į „Varpelio“ kolektyvą

„Šiais metais dirbsiu priešmokyklinėje ir jungtinėje priešmokyklinėje ugdymo grupėje. Su priešmokyklinukais darbavausi ir iki šiol, taip pat su jaunesniais 4–6 metų vaikais. Tai skirtinga patirtis, su vyresniais truputį įdomiau, galima pasikalbėti įvairiomis temomis, jie noriai bendrauja, smagu pažaisti šaškėmis. Darbas su jais visai kitoks, priešmokyklinukai rašo, mokosi skaityti. Su mažesniais vaikais daugiau užsiimame kūrybine veikla – įvairiais darbeliais. Bet man patinka bendrauti ir su vienais, ir su kitais. Kadangi mokykloje „Varpelis“ neseniai dirbu, norisi pasisemti kuo įvairesnės patirties iš daugiau praktikos turinčių mokytojų. Visos jos labai skirtingos, kiekviena turi savo mokymo stilių, metodus“, – pokalbio pradžioje pasakojo R. Vaičiutė.

Kupiškio mokykloje „Varpelis“ Rugilė atsidūrė neatsitiktinai, būtent čia du kartus atliko praktiką studijuodama Panevėžio kolegijoje ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogiką.

„Dirbau su priešmokyklinio ugdymo mokytoja Daina Šimėne, patiko jos ugdymo stilius, bendravimas su vaikais, jų tėvais, pedagogais. Tai aktyvi auklėtoja, labai mane sudomino, įtraukė į įvairius projektus“, – džiaugėsi pašnekovė.

Rugilę visas kolektyvas šiltai ir draugiškai sutiko, ji sulaukė geranoriškos pagalbos ir patarimų, greitai įsitraukė į mokyklos veiklą.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Rugilė mėgsta aktyvų poilsį, dažnai važinėja dviračiu.
Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Grazi,jauna,protinga mergina Rugile,sekmes ir laimes tau visur

  • Didelės sėkmės , mieloji mūsų Rugiliuke ! Buvai labai miela , judri , daininga mergaitė , kai likimas mus buvo suvedęsankstyvojoje tavo vaikystėje . Te Dievas laimina visus tavo gyvenimo kelius ir takelius .

  • Mūsų Rugilė… Džiaugiamės ir didžiuojamės!

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video