2024/09/16

 

KRAŠTOTYRININKO FOTONUOTRAUKOSE – GIMTOJO KRAŠTO GAMTA IR ŽMONĖS

Pirmą kartą Kupiškyje savo fotografijas pristatė anykštėnas kraštotyrininkas, septynių knygų apie Viešintų kraštą ir jo žmones autorius Tautvilis Uža.

Fotomenininkas, kraštotyrininkas, septynių knygų sudarytojas anykštėnas Tautvilis Uža rugpjūčio 24 dieną pakvietė į fotografijų parodos „Gimtasis kraštas“ atidarymo renginį Kupiškio viešojoje bibliotekoje.

Čia buvo galima iš arti susipažinti su jo kūryba, plačiau išgirsti apie asmeninę patirtį kraštotyros ir fotografijos srityse.

Jurga BANIONIENĖ

Septyniolikta paroda

Parodos autorius fotografuoja nuo 16 metų. Visą gyvenimą nesiskyrė su fotoaparatu. Ši fotografijų paroda – septyniolikta.

„Esu Anykščių viešosios bibliotekos kraštotyrininkas, dažnai fotografuoju renginius, ten buvo surengtos dvi mano fotografijų parodos, eksponuota iki šimto nuotraukų. Savo kūrybą daugiausia pristatau Anykščių rajono bibliotekose“, – kalbėjo T. Uža.

Jis džiaugėsi, kad sulaukė ir Kupiškio viešosios bibliotekos atstovų kvietimo atvežti savo parodą „Gimtasis kraštas“. Kupiškis T. Užai nesvetimas, atvirkščiai – labai mielas, nes iš Griauželiškių kilusi jo mama. Kupiškyje gyvena daug Viešintų krašto žmonių, vieni atitekėjo, kiti atsikraustė, kai kolūkių laikais kėlė į gyvenvietes.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Su parodos atidarymo renginio svečiais.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video