2024/09/19

 

ATSAKINGIAUSIAI ŠILDYMO SEZONUI RUOŠIASI SENJORAI

Kas neprisiruošė malkų žiemai iš anksto, dabar už jas mokės brangiau, nes prašo skaldytų ir sausų. Verslininkai tikina, kad malkos pigo, bet brango darbuotojų išlaikymas. Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Šildymo sezonas nenumaldomai artėja. Malkos pinga, bet jų pirkti žmonės neskuba. Kas iš ankstesnių metų jomis pasirūpinę, o kas deda centą prie cento ir laukia valstybės kompensacijų. Vis labiau populiarėja ir dar vienas šildymo būdas – pjuvenų briketai.

Kristina VALYTĖ

Malkos pigo, bet darbuotojų išlaikymas brango

„Jei miškavežis beržinių rąstų prieš dvejus metus kainuodavo pusantro tūkstančio eurų ar brangiau, tai dabar užtenka ir tūkstančio“, – apie atpigusias malkas kalbėjo jas pardavinėjantys verslininkai.

Jie tikino, kad malkų prekyba kol kas vyksta vangiai. Gyventojai, kurie ruošėsi šildymo sezonui, jomis pasirūpino pavasarį, o kiti suskubs įsigyti malkų paskutinę minutę, kai atvės orai.

Malkų pardavėjas Aivaras juokavo, kad kiekvieną mėnesį, nuo dešimtos iki penkioliktos dienos, klesti alaus barai ir malkų pardavėjai. „Pašalpos, pensijos, tai žmonės ir perka“, – teigė jis.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video