2024/09/16

 

KŲ TU, MOŽAS VOBOLAS, PAKEISI… (paskalbosykim)

Pixabay nuotrauka

Kristina VALYTĖ

Nesanai išgirdau tokį pasisokymų, kad mono šitė nedicki tekstėliai minkaverčiai, o jiem parašytėn daug rozumo ir čėso neraikia.

Tai dakui už nuomonį.

Visadu prošom parašyt kai kų glauniau.

Jeigu katras vietoj many parašysta, tai no to tik geriau bus. Ko daugiau rošunčių, to žmonam įdomiau gazietų skaitytėn.

Mon šitė parošymai kėp dėnoraštis. Kadu užėjo, kėp ti soko prė meno žmonas, įkvėpimas (ošei vadinu durnoji) unt rošymo, kad ir prėš ainunt gultų ar ti pinkiom ryto, nesiminga, dvakinėju kėp dūšia ba vietos ir saduos last prė kompiuterio.

Ar kas jokingo buvį nutikį, ar kas ošarų išspauda, o gol ir sunarvovo ar kėp kitėp polėta.

Pripiliu ir bant kiek jum duodu paskaityt, kvėtkėliai brungūs, iš savo sąsvinio. Paklodžių rašyt nėr tolko, nė vienas tėp ir nežinosta, ko ti viskas baigės, kai vidury rošinio sujims snūdas.

Aplinkui daug neteisybas. Viškum baigia išklikėt mūsų šalės politikai, kartais ir žmonas. Bat kų tu, možas vobolas, pakeisi.

Žmogus, turadamas vienų karvytį, timpia unt dviratėlio blėšinas pėninan, jom moka vėnokių kainų, o stambėsniam ūkiam, nors korvas pienas ir Aprikoj yra korvas pienas, viškum kitokių ir didasnį kainų. Kėlinykai atvažiuoja lopyt dobių, tai vienų duobį užlygina, o dvijei palieka.

Už vienų nepilnamėtį vaikų šeimoj valstyba tavom moka mažiau negu už vaikų, katras iš daugiavaikės šeimos. Ti mat kitokė vaikai.

Jėgu tu tingi dirbtėn, tai tau valstyba dos išmokų ir visokių kompensacijų, lingvatų, būsi, kur raikia, považtas ir apipirktas, o jėgu viskų progeri, tai do ir seniūnija atvaš molkų. Jėgu tu dirbi, tai baveik pusį, kų uždirbai, ataduok mokesčiam.

O jėgu įsidorbini untran darbi, kad užsidirbtum bant kiek daugiau, kad neraikt skolytis, tai būk malonus, mokėk do daugiau mokesčių, kad tik neprabagotatum.

O jėgu tėp nutiko, kad prisiraikė pas doktarų, tai kad nelaukt pora mėnesių ailioj, aini privačiai ir tėp išeina, susimoki už tų potį du kartu.
Dakui Dievui, kad valstyba skolų šitėm slunkiam nepadingia, o tai suktųs skaitliukai dienų noktį, ir kų tu jiem.

Nesaniai mačiau, koki ti kūkuta par peisbukų skundas, kad Savivaldyba neapmoka jos skolų. Papyko, kad par mažai priedo prė išmokų paskyra.

Mon Savivaldyba pridat kas mėnesį prė algos po tiek, tai ošei mėrui ne tik ačiū pasakyčia, do ir pabučiuočia krumplin!

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kad ir možas vobolas ,bat taisyby visur kur pasokė.Dakui,dakui.Do gol ir pakalbosytumam,bat česo nelabai baturiu.Rokundų možna daug primislyt…

  • Gerb. Kristina, Jūsų pasakojimai pasižymi sodria, vaizdinga tarme ir turiniu, neįsižeiskit už kelias pastabėles. Už- užu, ažu; savo-sovo (J.A.Naktinis. Ar do atomanum sanojų kalbų?41,124,166 psl.),neteisybas- netaisybas ( ten pat.10,302,305 psl.), tu- tujei, tujen; lingvatų-lingvotų,užsidirbtum-usidirbtum.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video