2024/09/13

 

JUBILIEJINIS KAPŲ GATVĖS GYVENTOJŲ SUSITIKIMAS

Kapų gatvės gyventojų susitikimo dalyviai.

Vasara – puikus metas susitikti. Dažnai girdime apie vykstančius giminių, bendraklasių susibūrimus.

Antai buvę ir dabartiniai Kapų gatvės gyventojai rugpjūčio 10 dieną irgi surengė penktą kaimynų susitikimą. Prieš daugiau nei trisdešimt metų atsiradusi tradicija rinktis Kupiškyje nenutrūko iki šiol.

Jurga BANIONIENĖ

Trys kartos

Tiesa, būta ir ilgesnių pertraukų tarp susitikimų, paskutinį kartą Kapų gatvės gyventojai rinkosi 2014 metais. Dabar nutarta tai daryti kasmet, geriau mažiau, bet dažniau, juolab kad daugelis išėję į užtarnautą poilsį, tad ir laiko bendrauti, smagioms vaikystės, paauglystės dienoms prisiminti – į valias.
Plačiau apie šį susitikimą papasakojo viena jo organizatorių, idėjos sumanytoja Jūratė Baurinienė.

„Vyksta bendruomenių, kaimų, klasės draugų, giminių susitikimai, pagalvojau, kodėl mums nepadarius gatvės gyventojų susitikimo. Šią mintį palaikė ir Marytė Vaitiekūnienė. Tai penktas jubiliejinis mūsų susitikimas, o pirmas įvyko 1993 metais. Paskui rinkdavomės kas kelerius metus, kaip sugalvodavome. Keli yra vykę pas buvusį šios gatvės gyventoją Arvydą Lašuką, vieną kartą buvome suvažiavę prie marių.

Šį susitikimą pradėjome šv. Mišiomis Kupiškio bažnyčioje, meldėmės už mirusius Kapų gatvės gyventojus, savo tėvus, brolius, seseris.

Aplankėme Kupiškio viešąją biblioteką, po kurią pavedžiojo buvusi Kapų gatvės gyventoja Ala Kiaušienė, aprodėme ir renovuotą Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštę, nes tarp susitikimo dalyvių buvo daug atvykusių iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių. Paskui rinkomės kaimo turizmo sodyboje, bendravome, prisiminėme savo vaikystę, kai kurie atnaujino senas draugystes.

Susirinko beveik 40 žmonių. Didžioji dauguma pensinio amžiaus. Bet buvo ir keli mūsų vaikai, anūkai, taigi – trys kartos“, – kalbėjo J. Baurinienė.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • ŠAUNUOLIAI !

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video