2024/09/19

 

ISTORINIAM BALTIJOS KELIUI – 35 (fotogalerija)

Grupė kupiškėnų vyko į Velžio seniūniją, vietą, kur prieš 35 metus 650 km ilgio susikibusių žmonių grandinė stovėjo ir mūsų krašto žmonės. Aldonos Ramanauskienės nuotrauka

Rugpjūčio 23 d., penktadienį, visoje šalyje, taip pat ir Kupiškyje, minėtos Baltijos kelio 35-osios metinės.

Į Velžio seniūniją, kur 1989 m. Baltijos kelyje stovėjo kupiškėnai, vyko autobusas. Pusiaudienį surengtas šventinis minėjimas Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje.

Jurga BANIONIENĖ

Renginio metu priminta, kad 1989 m. rugpjūčio 23 d. trys Baltijos tautos išreiškė tvirtą savo apsisprendimą ir norą būti laisvomis. Apie dviejų milijonų Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonių rankų grandinė nusidriekė 620 km nuo Vilniaus per Rygą iki Talino. Ši taiki, laisvę mylinčių žmonių demonstracija atkreipė viso pasaulio dėmesį. 2009 m. Baltijos kelias buvo įrašytas į UNESCO tarptautinį registrą „Pasaulio atmintis“.

Minint Baltijos kelio 35-etį skambant himnams pakeltos trijų Baltijos valstybių – Lietuvos, Estijos ir Latvijos vėliavos.

Plačiau skaitykite antradienio, birželio 27 d., „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Vadukam tai ir yra darbo diena , o jų dabar daug

  • Tai iš savivaldybės tik Vytukas Knizikevičius nuvyko ? O kur patys svarbiausi? Tuntas patarėjų ir kitų veikėjų? Matyt mieliau aikštėje pasisukinėti. Ne pirmą kartą Kupiškio a la konservatoriai praleidžia progą , užmušinėja patys save.

    • Taigi darbo diena ne vien renginiams skirta.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video