2024/09/13

 

ISPANIJOJE MIRĖ SENIAUSIA PASAULIO GYVENTOJA

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Sulaukusi 117 metų mirė seniausia pasaulio gyventoja – ispanė Maria Branyas Morera, gimusi Jungtinėse Valstijose ir išgyvenusi du pasaulinius karus, antradienį pranešė jos šeima.

„Maria Branyas mus paliko. Ji mirė taip, kaip ir norėjo: miegodama, ramiai ir be skausmo“, – rašė jos šeima savo paskyroje socialiniame tinkle „X“.

„Visada prisiminsime ją dėl jos patarimų ir gerumo“, – rašė šeimos nariai.

M. Branyas, kuri pastaruosius du dešimtmečius gyveno Santa Maria del Tura slaugos namuose Oloto mieste Ispanijos šiaurės rytuose, antradienį paskelbtame pranešime rašė, kad jaučiasi „silpna“.

„Laikas artėja. Neverkite, aš nemėgstu ašarų. O svarbiausia, nekentėkite dėl manęs. Kad ir kur iškeliaučiau, būsiu laiminga“, – rašoma paskyroje, kurią tvarko jos šeima.

Gineso rekordų knyga buvo oficialiai pripažinusi, kad M. Branyas 2023 metų sausį tapo seniausiu pasaulio žmogumi po 118 metų sulaukusios prancūzų vienuolės Lucile Randon mirties.

JAV Gerontologijos tyrimų grupės duomenimis, po M. Branyas mirties seniausiu gyvu žmogumi pasaulyje tapo 1908 metų gegužės 23 dieną gimusi, t. y. 116 metų amžiaus japonė Tomiko Itooka.

Živilė Aleškaitienė (AFP)

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video