2024/09/13

 

IŠMONINGOMIS KOMPOZICIJOMIS ŠIMONYS SKELBĖ ŽOLINĘ

Priešais Šimonių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią pintas žolynų kilimas. Gabrielei Budrytei talkino ir atlaidų dalyviai.

Pagal tradiciją, į Žolinės atlaidus ateidami tikintieji atsineša žolynus pašventinti. Tikima, kad jie tada ištisus metus saugo namus nuo negandų.

Šimonyse rugpjūčio 15 dieną per Žolinę irgi buvo galima matyti žmonių rankose spalvingas puokšteles iš darželių, lauko gėlių, javų, vaistažolių, o kam pritrūko, tuo pasirūpino šventės organizatoriai. Šiais metais Žolinėje buvo ir daugiau gražių šventinių akcentų.

Tiems, kurie į Žolinę atvyko be puokščių, jas parūpino šventės organizatorės.

Jurga BANIONIENĖ

Pynė žolynų kilimą

Priešais Šimonių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią buvo pinamas žolynų kilimas. Šis darbas patikėtas Kupiškio kultūros centro darbuotojai Gabrielei Budrytei.

Ji pasakojo, kad kilimui pinti panaudoti įvairūs kieti žolynai, nendrės, kitokie vandeniniai augalai, pievų žolynai, rykštenės, kiečiai ir kt.
„Darbas vyksta panašiai, kaip audžiant staklėmis. Viskas paprasta, pro ištemptus siūlus tiesiog reikia kaišioti žolynus. Jiems sudžiūvus, kilimas išliks ir ilgesnį laiką“, – teigė G. Budrytė.

Prisijungti prie Žolinės kilimo pynimo kviesti ir atlaidų dalyviai.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Kad Žolinėje netrūktų gražių šventės akcentų, rūpinosi Kupiškio kultūros centro Šimonių padalinio darbuotojos Indrė Šiurienė (dešinėje) ir Arevik Babajan.
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kaip rašė viena Kultūros centro veikėja , ačiū merui , vicemerui , patarėjai , bendruomenės, kad Žolinė Šimonyse įvyko!

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video