2024/09/16

 

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA OLIMPINĮ SIDABRĄ LAIMĖJUSIĄ D. BANEVIČ: DIDELIS DŽIAUGSMAS LIETUVAI

Eltos nuotrauka

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sveikina Paryžiaus olimpinėse žaidynėse sidabro medalį iškovojusią breiko šokėją Dominiką Banevič.

„Sveikinimai Dominikai Banevič iškovojus Lietuvai pirmąjį pasaulyje breiko sidabro olimpinį medalį. Dominika yra Lietuvos jaunosios kartos atstovė, šia savo pergale pademonstravusi, kokie veržlūs ir ryžtingi yra mūsų šalies jauni žmonės. Jie veda Lietuvą į priekį!“ –  sveikinime pažymėjo šalies vadovas.

Pasak Prezidento, šis olimpinis medalis – didelis džiaugsmas visai Lietuvai ir paskata didžiuotis mūsų sportininkais, jų profesionalumu, atkaklumu ir geležine valia.

Sidabrą breiko varžybose laimėjusią lietuvę sveikindama ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad D. Banevič atsidavimas ir pasiekti rezultatai – paskatinimas kiekvienam siekti svajonės išsipildymo.

„Nuoširdūs sveikinimai, Dominika, su puikiu pasiekimu, pelnytu už nepaprastą atsidavimą, talentą ir neskaičiuojamas valandas, atiduotas tam, kas teikia prasmę ir kuo dega akys. Tebūna šis rezultatas paskatinimu neabejoti savimi kiekvienam jaunam žmogui Lietuvoje, tikriausiu pavyzdžiu, kad verta išdrįsti svajoti ir kantriai dirbti dėl net ir drąsiausios svajonės išsipildymo – viskas yra įmanoma!“.

Penktadienio vakarą Lietuvos atstovė finale susitiko su japone B-girl Ami, kuriai atiteko aukso medalis. Bronza iškovojo šokėja iš Kinijos B-Girl 671.

ELTA primena, kad tai ketvirtasis Lietuvos medalis šioje olimpiadoje – bronzą jau iškovojo irkluotoja Viktorija Senkutė bei Lietuvos vyrų trijulių krepšinio rinktinė. Sidabro medalį iškovojo disko metikas Mykolas Alekna.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video