2024/09/19

 

IŠDAUŽĖ LANGUS DĖL SKOLŲ

Asociatyvi Rasos Čepaitės nuotrauka

Du nevedę, iki tol neteisti, besimokantys jaunuoliai, pilnametystės sulaukęs E. B. ir tuomet dar nepilnametis E. J. Z. praeitų metų vasarą išdaužė 7 langus Kupiškio rajone, Noriūnų seniūnijoje, V. P. sodyboje.

Nusikaltimo be bausmės nebūna – Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmai neseniai nutarė, kad asmenys, kaltinami turto sunaikinimu ir sugadinimu, pripažinti kaltais ir nukentėjusiai moteriai turės bendrai atlyginti 1 900 eurų turtinę ir 278 eurų neturtinę žalą, o E. B. dar ir paskirtas 4 mėnesių laisvės apribojimas su vadinamąja apykoje.

Apžiūrėjo, kol dar šviesu

Teismo posėdyje E. B. pripažino savo kaltę ir atsiprašinėdamas namo šeimininkės V. P. jai paaiškino, kad langai kentėjo dėl to, kad jos sūnus D. P. buvo skolingas jo bičiuliui T. R. Esą būtent T. R., nurodęs sodybą, pasiūlė tai padaryti ir jiedu sutiko. Pasirodo, tam netgi iš anksto ruoštasi. Iš pradžių jie keturiese, t. y. E. B, E. J. Z., T. R. ir jo draugė, važiavo apžiūrėti sodybos, norėta išsiaiškinti, kaip apeiti sodyboje įrengtas kameras. Tada sugrįžus, laukta sutemos. Vėliau sutemus, apie 23 valandą nakties, juos nuvežė iki T. R. paimti metalinius tuščiavidurius vamzdžius, o po to juos nuo T. R. buto nuvežė iki sodybos T. R. draugė. Vamzdžius turėjo tik jis ir E. J. Z. Nuvykus į vietą, T. R. draugė sustojo bent už 600 metrų iki sodybos, jis su E. J. Z. link sodybos ėjo per medynus, ir tada su turėtais metaliniais vamzdžiais jie abu išdaužė namo langus.

E. B. pamena, kad jis išdaužė 3–4 langus, o kitus langus išdaužė E. J. Z. Po to, važiuojant atgal, miškelyje jie išmetė turėtus vamzdžius. Su pareikštu visu civiliniu ieškiniu jis sutiko iš dalies, prašė, kad neturtinė žala galėtų būti mažinama. Nurodė, kad baigęs mokslus šiais metais, ketina dirbti ir tokiu būdu atlyginti padarytą žalą.

Sutiko dėl kompanijos

Kaltinamasis E. J. Z. savo kaltę taip pat pripažino visiškai paaiškinęs, kad tą dieną jam E. B. pasiūlė važiuoti daužyti langų dėl T. R. skolos D. P., ir jis sutiko. Susitarė susitikti prie vieno prekybos centro. Tuo metu metaliniai vamzdžiai jau buvo mašinoje. Į sodybą važiavo trise: jis, E. B., o automobilį vairavusios moters nepažino. Nuvažiavus į vietą, jie išsiskirstė, praėjo pro žoles ir medžius, tada jis pirmas pribėgo prie sodybos namo ir išdaužė pirmą langą, o tada jie dviese E. B. vienas iš vienos pusės, o kitas iš kitos pusės išdaužė langus. Neatsimena tiksliai, bet jam atrodo, kad jis pats išdaužė 3 langus, o kitus išdaužė E. B. Kai išdaužė langus, jie grįžo į automobilį ir išvažiavo atgal. Grįždami išmetė metalinius vamzdžius, tačiau buvo tamsu, todėl neatsimena, kurioje vietoje link Kupiškio tiksliai tai padarė. Grįžus jį išleido ten pat, kur ir susitikta. Tikino, kad jokio atlygio už tai negavęs. Jaunuolis teigė greitai turėsiantis eiti dirbti pas ūkininkus ir atidavinės skolą dalimis, o kai pabaigs mokslus, dirbs legaliai ir bandys didesnėmis dalimis grąžinti šią skolą. Tėvų ir artimųjų, kurie galėtų padėti, neturi.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Pagal Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmų inf. parengė Kristina VALYTĖ

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tai T. R. bent atgavo skolą iš D. P.?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video