2024/09/19

 

SOLIDUS KUPIŠKĖNIŠKŲ KNYGŲ DERLIUS

Naujų kupiškėnų bibliotekos leidinių pristatymo dalyviai.

Trys nauji kraštotyros leidiniai liepos 26 dieną pristatyti Kupiškio viešojoje bibliotekoje. Šis renginys pritraukė gausų būrį kupiškėnų ir svečių. Apie savo publikacijas papasakojo keletas tų leidinių autorių. Visus pasitiko nuotaikinga bandonininkų Edvardo Kareivos ir Alfredo Buškos muzika.

Renginį vedė ir autorius kalbino bibliotekos direktorius Algirdas Venckus, jo pavaduotoja kultūrai Skaistė Bakanienė ir bibliotekininkas Minijus Pučėta.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Svarbiausias įvykis ir intriguojanti praeitis

Pirmiausia pristatytas Kupiškio kultūros ir istorijos almanachas „Kupiškis. 2023“, kurio sudarytojas yra visiems gerai pažįstamas kraštietis Vidmantas Jankauskas.

Šio leidinio kupiškėnai kasmet bene labiausiai laukia. Pernai almanachas paminėjo 20 metų sukaktį ir toliau sėkmingai žengia į trečią dešimtmetį.
Šį kartą įžanginį almanacho straipsnį „Biblioteka sugrįžo į atnaujintus savo namus“ parašė buvusi ilgametė bibliotekos darbuotoja Lina Matiukaitė.
Pasak jos, tai buvo metų įvykis, metų renginys.

„Apie tai plačiai rašė spauda, tai skelbta internete. Norėjosi, kad apie tai būtų parašyta ir leidinyje, kuris turi didesnę išliekamąją vertę“, – pabrėžė šio straipsnio autorė.

L. Matiukaitė yra atsakinga už almanacho rubriką „Lėvens balsai“. Čia skaitytojai ras jau mirusios literatės Laimos Lapienienės eilėraščių.
Almanache publikuojama svarbiausių su Kupiškiu susijusių kultūros renginių kronika, naujų leidinių apie Kupiškį bibliografija.

Šių publikacijų autorė taip pat yra L. Matiukaitė. Ji sakė, jog šiek tiek nusivylė, kad almanacho viršeliui pasirinktas ne atnaujintos Kupiškio viešosios bibliotekos, bet Subačiaus miesto vaizdas. Bet reikia žvilgsnio ir į Subačių.

Straipsnio apie Palėvenėlės dvaro inventorių autorius Alvydas Totoris negalėjo atvažiuoti į renginį. Apie jo publikaciją papasakojo A. Venckus.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF


Almanacho „Kupiškis. 2023“ tekstų autoriai su rajono meru Algirdu Raslanu.
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video