2024/09/19

 

DARBO INSPEKCIJA BAIGĖ TIRTI SKUNDĄ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nerami atmosfera senokai tvyro Kupiškio socialinių paslaugų centre.

Pastaraisiais metais čia ilgai neužsibūna šios įstaigos vadovai.

Ne vieną skundą dėl darbuotojų padėties ir savijautos yra nagrinėjusi atsakinga institucija.

Redakcija taip pat gavo laišką, kuriame kritikuojamas dabartinės šios įstaigos direktorės darbo stilius, užsimenama apie įtampą, mobingą darbe.

Kas vyksta Kupiškio socialinių paslaugų centre, domėjosi ir Valstybinė darbo inspekcija.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

„Kupiškėnų mintys“ gavo šios institucijos atsakymą, kas nustatyta tiriant šių metų birželio 27 dieną gautą tiesiogiai anoniminį skundą ir tą patį skundą, persiųstą liepos 5 dieną iš Lietuvos Respublikos seimo kontrolierių įstaigos.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Labai gaila, kad paslaugų centro direktorė linkusi ne tik kiršinti kolegas, bet ir meluoti, sugalvoti melagienas, norėdama kitus apjuodinti. Minėtomis savybėmis pasižįmi ir jos ,,kopija,, Jolanta. Atrodo dvi galvos, bet vienos smegenys. Tokoje duobėje paslaugų centras dar nėra buvęs nuo įsteigimo pradžios. Topinis direktorės pasakymas ,,kaip Jolanta pasakys,, -:) Linkiu būti atidesnei su darbais, nes daug spragų ir klaidų pastebima 😉

  • Bedu yra ir faktas.

  • Labai gera direktorė. Mums abiems visi vienodo zemo lygio ir tai ne koks mobingas, o tieasa su kuria visos turi susitaikyti. Reda, as tave myliu. Padarysim tvarka.

    • Kažkas vėl mano vardu rašo? Ir dar su klaidom. Negana, kad skundus rašai, tai net tokiu būdu dar stengies mane apjuodinti? Tai va, su kokiais kolegomis dirbam. Kaip žema, iki ko nusiritot kolegės?

      • Praneškete policijai jei kažkas naudojasi Jūsų vardu ir pagal IP adresą atras kas naudojosi. Jums spręsti..

        • Ačiū. Tą ir žadu padaryti jau rytoj. Ir dar – po tokių ,,vaizdingų“ komentarų nieko kito nelieka, tik kreiptis į LR Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją dėl mobingo darbe, patiriamo iš kolegų, save vadinančių ,,socialinėmis darbuotojomis“, Būtent kad būtų atliekamas tyrimas dėl tokių darbuotojų neetiškų, žeminančių, užgaulių, įžeidžiančių veiksmų, ir ne tik mano atžvilgiu.

  • Šiaip tai tikrai šaunuolė ta direktorė. Tyčiotis iš darbuotoju išvaizdos, aprangos, sutrikimo ar ligos {prie kitu darbuotoju} yra aukšto lygio profesionalumas. Gaila olimpiadoj nėra tokios rungties, nes aukso medali gautu kaip nieko. Tik idomu ar Skapiškio varnalėšos raudonus žandus aptaria? Nes ten arba spaudimas šokinėja arba stipriai piknaudžiaujama svaigiaisiais gėrimais. Galimai “PETRAS” stopkelę kilnoja dažniau nei šeimom pagalbos planus rašo, nes paskutinį tris mėnesius rašė. Direktorė kaip mados reido specialiste, galėtu savo drauge apie mada apšviesti {o jau pagalvojot, kad nuo spaudimo vaistų nupirktu ir apie alkoholio žalą prevencine kalbą pasakytu}, ne ne , bent apie mada, nes kai tyčiojasi iš kitų reikia truputį pasitempti. Nes tie BATELIAI {jiems reikėtu net antro komentaro, bet ajj} Tie BATELIAI kaip ožkai skambaliukas, kad kai spaudimo perkreiptu veidu ateina “PETRAS” visi girdėdu. Na tikėmimes spudimas, nes direktorė labai nemėgsta išgerenčių žmonių.

    • Skaitant komentarus visiškai aišku, kad rašo tos pačios įstaigos darbuotoja. Tai žmogus vedamas pavydo, nepasitenkinimo, pykčio ar ligos.. Jau ir kvailam aišku, kad tas pats žmogus ir anoniminius skundus rašo, ne tik anoniminius komentarus. Baisu, kai darbovietėje atsiranda tokia gyvatė ar net ne viena. Ir tai tęsiasi nevienus metus. Skundai merui,, auditui, darbo inspekcijai ir t.t. Nei direktorių pakeitimai, nei jokios darbo inspekcjjos ir auditai nepadės. Tokiu atveju būtina nustatyti komentatorių, tuo pačiu ir skundų „meistrą“ ir suteikti arba psichiatro pagalbą, arba lai teisia atitinkamos institucijos. Kiek galima gadinti šalia esantiems sveikatą ir neleisti ramiai dirbti? Paskaičius komentarus, kyla klausimas, ar toks žmogus, kuris tyčiojasi, žemina, skaudina kitus, išvis gali dirbti socialinėje srityje.? Suprantama ir jokioje kitoje srityje… Tokius reikia izoliuoti nuo visuomenės….

  • Redakcijai ir savivaldybės kontrolierei geriau tirkikite , kuri savivaldybės ponia dokumentus stojimo į vieną iš universitetų Kaune vežė tarnybiniu transportu. Anoniminio skundo dar negavot ? gausite. Kontrolierė labai juos mėgsta ir iš kart darbo įmasi

  • Rašot apie sekimo įrangą,tai puikus sprendimas.Reikėtų ir kitoms įstaigoms apie tai pagalvoti. O tai darbo metu oi kiek visokių reikaliukų galima susitvarkyti, nuo apsilankymo parduotuvėje iki manikiūro!

  • Sakote „bobos….gyvatynas…labai artima vadovės leksikai.
    Labai nesiseka šiai įstaigai su vadovais. Labai.
    Viena darbo metu važiavo į pajūrį, kita mokėjo sau priedus, trečia darbuotojus pjudo vienus ant kitų rašyti skundus ir stebisi kad ją skundžia. Visi darbuotojai tikisi savivaldybės vadovų reakcijų.

  • Nesuprantu anoniminių skundų. Kam juos rašyti ir koks tikslas juos tirti. Juk ir taip aišku, kad tokius skundus Centro darbuotojos, nenorinčios laikytis nustatytų tvarkų. Dabartinė direktorė profesionali, komunikabili, reikli ir atsakinga. Direktorei – stiprybės ir kantrybės, o kai kurioms įnoringoms darbuotojoms – dirbti pagal nustatytas tvarkas, nekelti sumaišties kolektyve.

  • Kur bobos, ten intrigos, apkalbos, rietenos, pavydas, žiauri konkurencija dėl vyrų ir kitoks priešiškumas. Kuo mažesnis miestelis, tuo bobos piktesnės 😀

  • labai gerai kad darbuotojos prižiurinčios senukus dirba su sekimo aparatura., o kaip anksciau buvo avažiuoja 15 min ir viskas važiuju pas kitą, juk yra laikas 1 ar 2 val, žodžiu buvo didžiule betvarke, nors ir dabar dar pasitaiko, o tos darbuotojos kurios priklauso maltos ordinui dar atrodo be sekimo aparatų. Pagyvensim pamtysim sekmes direktorei

    • 100 procentų teisybė, visose įstaigose tas pats

  • Jeigu kam nepatinka dirbti centre, ar jaučiasi nepastebėtos, nepagirtos, neįvertintos – tai gal asmeninės problemos, o ne direktorės kaltė. Kiek buvo tų direktorių – dabartinė, kiek žinau, vadovaujasi tvarkomis, o ne paskalomis. O tų nepatenkintų visada buvo ir bus moteriškam kolektyve. Skundžasi tikrai ne tie, kurie normaliai dirba, skundžasi tie, kurie kito darbo neišmano, kaip tik intrigas velti ir padorius žmones šmeižti. Akivaizdu – dėmesio stoka ir tiek, aišku, kad iš tos pačios įstaogos darbuotojų, ne kitaip. labai gaila, kad kiti darbuotojai nuo tokių ramybės neturi. Laikykitės direktore, dar prireiks sveikatos nemažai su intrigantėm.

  • Vadovas turi būti reiklus,. Juk kiekvienas darbuotojas įstaigoje turi laikytis darbo tvarkos taisyklių, pareigybių aprašymuose nustatytų darbo funkcijų. Kiekvienoje įstaigoje yra visokių darbuotojų. Kai kuriems būtų gerai gauti nustatytą darbo užmokestį, o dirbti ne pagal įstaigos administracijos patvirtintą darbo grafiką, o kaip pats nori..

    • Labai teisingas pastebėjimas.Šios įstaigos kai kurios darbuotojos kaimukuose pas savo klientus teišbūdavo trumpesnį laiką, nes vidury dienos dar sugeba darbo metu sugrįžri į savo namus 30min(NE PIETŲ PERTRAUKOS METU)., kurie yra už 20km nuo darbo vietos. Ne kartą teko matyti, kaip darbo metu su kolege vaikšto po Humaną (tikriausiai bobulytėms ieško skaryčių). Reikalinga gruežta kontrolė , nes žmonės už jų paslaugas moka ….

  • Labai sunkus darbas šioje istaigoje, tačiau koks kontingentas čia dirba,yra labai puikių moteriškučių, tačiau persveria blogietes. Ir kad kieta ranka yra istaigoje , labai gerai, dauguma tik žiuri kaip mažiau dirbt, greičiau laiką išbut ir i mašiną, tai kokio reikia vadovo ,kad nematytų minimų darbuotojų,
    pagalvokim protingai, gal čia keliami ir kiti dalykai,ko visuomene nežino, bet nebus nei vienas vadovas geras ,aišku yra ir prižiurimų senyvo amžiaus visokių, bet čia yra toks darbas. sekmes šiai istaigai.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video