2024/09/21

 

GRAŽIOS SODYBOS – KUR NURIMSTA SIELA IR PAILSI PROTAS

Paketuriuose gyvenančios Laimutės Raišienės dvi aistros – mezgimas ir gėlės.

Lietuvai pagražinti draugijos (LPD) Kupiškio skyriaus organizuotoje apžiūroje-konkurse „Gražiausia Kupiškio rajono sodyba 2024“ žvalgytasi po gražias Aukštupėnų ir Paketurių sodybas. Jų aplankyta vienuolika.

Baigiame pažintį su sodybų šeimininkais – darbščiais ir kūrybiškais žmonėmis, sutikusiais įsileisti vertinimo komisiją į savo valdas ir atskleidusiais grožio kūrimo paslaptis.

Jurga BANIONIENĖ

Dvi aistros – gėlės ir mezgimas

Paketuriuose konkurso vertinimo komisija aplankė penkias sodybas. Apie tris jau rašėme. Pasak LPD Kupiškio skyriaus narės Jolitos Janušonienės, ieškojusios gražių sodybų Paketuriuose, gerokai daugiau žmonių kviesta dalyvauti, nes yra gražiai besitvarkančių, bet dažnas atsisakė, kuklinosi.

Parodyti tai, kaip sekasi puoselėti savo namų aplinką, mielai sutiko Laimutė ir Romas Raišiai, įsikūrę Kalno gatvėje, netoli apžvalgos aikštelės, vadinamos „holivudu“, nuo kurios atsiveria graži Kupiškio miesto panorama.

Pro šalį važiuodami LPD nariai tarpusavyje diskutavo, kad būtų tikslinga šią vietą sutvarkyti, įrengti aikštelę, iškirsti aplink augančius medžius, kad vaizdas labiau atsivertų ir būtų dar viena puiki traukos vieta.

Plačiau skaitykite liepos 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Šaunuolis Romukas!!!

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video