2024/09/21

 

KAIP DERINTI AKSESUARUS?

Jurgos Banionienės nuotrauka

Aksesuarai – tai aprangą bei stilių papildantys akcentai, galintys bet kokį derinį paversti ypatingu ar unikaliu. Jie suteikia galimybę išreikšti asmeninį stilių, patobulinti kokį nors komplektą ir pabrėžti geriausius jūsų kūno bei išvaizdos bruožus. Pateikiame vadovą, kaip derinti įvairius aksesuarus, įskaitant auskarus, apyrankes, vėrinius, pinigines, rankines, laikrodžius ir kepures bei skrybėles.

Auskarai

Auskarai yra universalus aksesuaras, galintis papildyti bet kokį įvaizdį. Štai kaip juos segėti:

         1. Paprasti ir elegantiški auskarai (akutės) puikiai tinka nešiojimui kasdien. Juos galima derinti prie bet kokios aprangos – nuo casual iki oficialios. Jei norite labiau minimalistinio įvaizdžio, rinkitės auskarus su deimantukais, perlais arba šių brangių akmenų imitacijomis.

         2. Apvalūs auskarai (hoops) prideda žavesio ir gali būti puošnūs arba su pakankamai daug glamūro. Didesni lankeliai – drąsus pasirinkimas o mažesni – subtiliau ir rafinuočiau pabrėžia stilių bei tokius dalykus, kaip akiniai, šukuosena, lūpdažis.

         3. Kabantys auskarai idealiai tinka vakaro aprangai, klasikiniam, moteriškam įvaizdžiui su branda ir oficialiems renginiams. Jie atkreipia dėmesį į kaklą ir pečius, todėl dera prie suknelių be pečių ar palaidinių su V formos deklotė.

         4. Ear cuffs – arba ausis apglebiantys auskarai tinka, jei norite atrodyti moderniai ir elegantiškai. Juos galima nešioti vienus arba derinti su kitais auskarais, kad būtų atkreipiamas maksimalus dėmesys į aksesuarą.

Piniginės ir rankinės

Piniginės moterims, taip pat kaip ir rankinės yra funkcionalus bei stilingas aksesuaras viename. Pasirinkti bei stilingai jas derinti gali būti šioks toks iššūkis, tačiau mes turime naudingų patarimų.

1. Pasirinkite piniginę, kuri derėtų prie rankinės (jei ją nešiojate) arba pritaptų prie bendro stiliaus. Apskritai, vien tik piniginės stiliaus rankinę rekomenduojame imti į oficialų renginį arba tada, kai norisi kuo mažiau apkrauti rankas bei įvaizdį.

2. Jeigu kalbame apie tikrąsias rankines, tada reikia išsirinkti tinkamą jų tipą. Tote tipo rankinės labiausiai tiks darbui ir tada, kai norite greitai išeiti į miestą. Tokioje rankinėje bus nemažai vietos. Rekomenduojame derinti prie dalykinės laisvalaikio aprangos arba visiškai laisvalaikio (casual) aprangos.

3. Clutch tipo rankinės puikiai tinka renginiams ir vakarėliams, prideda elegancijos jūsų aprangai. Jei norisi daugiau žavesio, rinkitės modelius su metalo akcentais arba puošnesniais susegimais.

Grandinėlės bei pakabukai

Kaklo papuošalai dažnu atveju taps „skambiausiu“ viso įvaizdžio akcentu, jei tik juos pasirinksite tinkamai.

Tiesa, yra keletas patarimų, kaip grandinėles bei pakabukus geriausia derinti.

1.          Choker‘iai. Jų dėka pabrėžiamas kaklas ir išryškinami raktikauliai. „Choker‘ius“ galima derinti prie marškinėlių ar suknelių, kurios neuždengia pečių. Jei norite atrodyti subtiliau, rinkitės ploną, paprastą choker‘į. Jeigu turite šiek tiek alternatyvų stilių, tokį aksesuarą derinti nebus sudėtinga.

2.          Pakabukai. Jie gali būti elegantiški ir dera tiek prie laisvalaikio, tiek prie oficialesnės aprangos. Čia svarbiausia, kokį konkretų pakabuką rinksitės.

3.          Daugiasluoksniai kaklo papuošalai. Sluoksniuojant skirtingų ilgių ir stilių vėrinius, sukuriamas madingas ir labai individualus įvaizdis. Nebijokite maišyti ir derinti plonas grandinėles su ryškiais elementais.

4.          Ryškūs papuošalai. Aprangai pridės „dramos“. Jie puikiai dera su paprasta, vienspalve apranga, labiausiai orientuoti į brandų moterišką stilių oficialiuose renginiuose.

Laikrodžiai vyrams ir moterims

Derinimas ir stiliaus patarimai dėl to, kaip elgtis su laikrodžiais, vyrams ir moterims kiek skiriasi.

Vyrams išskirsime du pagrindinius laikrodžių tipus – oficialius (dress) arba sportinius. Oficialesnio stiliaus modeliai yra elegantiški ir vyriški, puikiai tinka prie solidžios aprangos į susitikimą, darbą ar pasimatymą. Juos derinkite prie kostiumo ar marškinių, kad atrodytumėte solidžiai. Konkrečius modelius galite apžiūrėti čia – https://pigu.lt/lt/grozis-ir-mada/laikrodziai/laikrodziai-vyrams.

Na, o sportiniai laikrodžiai yra patvarūs ir funkcionalūs, idealiai tinka dėvėti laisvalaikiu ir sportuojant. Išmanūs laikrodžiai dar tiks prie smart casual stiliaus, bet sunkiau dera prie formalesnio įvaizdžio.

Na, o moterims rekomenduojame kuo labiau klasiško dizaino laikrodžius. Modeliai su ryškesne apyranke puikiai tinka tiek prie oficialios, tiek prie kasdienės aprangos. Laikrodį rekomenduojame prie darbo aprangos – kostiumėlio ar renginio įvaizdžio. Jis gali būti kontrastingas akcentas.

Apyrankės

Nešiojant kelias apyrankes galima sukurti žaismingą, urban profesionalės įvaizdį. Jeigu tai yra apyrankė su brangakmeniais arba iš aukso, tuomet galima ją derinti prie LBD (mažos juodos suknelės).

Jeigu norite, drąsiai dėkitės ir minimalistines ar personalizuotas apyrankes, kurios simbolizuoja jums kažką brangaus.

Dar populiarios ir odinės apyrankės. Jos tinka, jei norite atrodyti tvirtai, kasdieniškai arba vertinate alternatyvų įvaizdį.

Kepurės bei skrybelės

Skrybėlės ir galvos apdangalai visada bus dėmesį atkreipiantis akcentas, tačiau jie gali jį puikiai „išbaigti“ arba sugadinti, tad visuomet bus rizikos.

Žieminės kepurės beveik visada dera tik prie laisvalaikio aprangos. Fedoros ir skrybėlės gali būti nešiojamos tiek prie laisvalaikio, tiek prie pusiau oficialios aprangos. Na, o vasarinės skrybėlės tiks tiek karštą dieną prie paplūdimio, tiek su vasarine suknele išėjus pasivaikščioti.

Nepamirškite ir kaspinėlių, galvos juostų ar kitų aksesuarų, kurie bus stilinga alternatyva skrybėlei ar kepurei.

„Pigu.lt“ inf.

Užs. Nr.824

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video