2024/09/07

 

SUĖJIMAS – PO DAUGIAU NEI ŠIMTO METŲ

Kraštiečių susitikimo dalyviai įsiamžino prie paminklo.

Praėjusį šeštadienį, liepos 20 dieną, surengtas penkių Subačiaus seniūnijos kaimų – Stračnių, Paviešinčių, Čečelių, Budrionių ir Butrimų dabartinių ir buvusių gyventojų susitikimas, į kurį sugužėjo per 70 žmonių.

Jaukų kraštiečių suėjimą primins naujai pastatytas ir pašventintas paminklas, o žmonių atmintyje ilgam išliks šilti vaikystės, jaunystės draugų susitikimai ir patirtas bendravimo džiaugsmas.

Jurga BANIONIENĖ

Liepos 20 d. surengtas Stračnių, Paviešinčių, Čečelių, Budrionių ir Butrimų kaimų kraštiečių susitikimas.

Pirmas susitikimas – 1900 metais

Šio kraštiečių susitikimo organizatorius, šiandien Valakuose gyvenantis Gintaras Stašys, sakė, kad idėja sukviesti kelių kaimų žmones gimė praėjusiais metais.

„Su Renata Sakalauskiene abu esame kilę iš Stračnių kaimo, dirbame Subačiaus geležinkelio stotyje. Kartą geriant rytinę kavą Renata pasiūlė, kad būtų gerai šiais neramiais laikais susitikti ir pabendrauti, prisiminti jaunystės įvykius, paminėti tuos laikus. Jai papasakojau istoriją apie aplinkinių kaimų kraštiečių suėjimą, vykusį XIX ir XX amžiaus sandūroje. Ją žinojau nuo vaikystės ir ji nuolat kirbėjo galvoje“, – kalbėjo G. Stašys.

Plačiau skaitykite liepos 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Suėjimą primins už suaukotas kaimų gyventojų lėšas pastatytas paminklas. Prie paminklo (iš kairės): kraštiečių susitikimo organizatorius Gintaras Stašys, Alma Budrytė-Busch, Danutė Budrytė-Samienė ir Virgilijus Vala.
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kokia graži tradicija! Pavyzdys jaunimui.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video