2024/09/07

 

PRANCŪZIJOS GREITŲJŲ TRAUKINIŲ TINKLAS TAPO PADEGIMŲ TAIKINIU

Atšauktas kas ketvirtas „Eurostar“ traukinys. EPA-ELTA nuotrauka

Prancūzijos greitųjų traukinių tinklas nukentėjo nuo „piktavališkų poelgių“, įskaitant padegimus, kurie sutrikdė transporto sistemą, penktadienį, likus kelioms valandoms iki Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos, pranešė geležinkelių operatorius SNCF.

„Tai didelio masto ataka, kuria siekiama paralyžiuoti TGV tinklą“, – naujienų agentūrai AFP sakė SNCF ir pridūrė, kad teks atšaukti daugybę reisų, o susidariusi situacija tęsis „bent jau visą savaitgalį, kol vyks remonto darbai“.

„SNCF naktį vienu metu tapo kelių piktavališkų poelgių auka“, – nurodė nacionalinis geležinkelių operatorius ir kartu pažymėjo, kad atakos paveikė jos Atlanto, šiaurinę ir rytinę linijas.

„Padegimai buvo inicijuoti siekiant apgadinti mūsų įrenginius“, – tvirtino operatorius. Pasak jo, eismas paveiktose linijose buvo „smarkiai sutrikdytas“.

SNCF vadovas Jeanas-Pierre‘as Farandou sakė, kad paveikta apie 800 000 keleivių.

Transporto ministras Patrice‘as Vergriete pavadino šias atakas „pasipiktinimą keliančiu nusikaltimu“, kurio padariniai traukinių eismui savaitgalį bus „labai rimti“.

Anot SCNF, traukiniai nukreipiami į kitus bėgius, „tačiau didelį kiekį jų turėsime atšaukti“.

Pietrytinė linija nebuvo paveikta, nes „piktavališkas poelgis buvo sužlugdytas“.

SCNF paragino keleivius atidėti savo keliones ir laikytis atokiau nuo geležinkelio stočių.

Atakos buvo surengtos tuo metu, kai Paryžius ruošiasi olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijai.

Vienas tyrimui artimas šaltinis AFP teigė, kad šie išpuoliai yra koordinuoti sabotažo aktai.

Atšauktas kas ketvirtas „Eurostar“ traukinys

Maždaug 25 proc. „Eurostar“ tinklo traukinių, važiuojančių įskaitant ir maršrutu Paryžius–Londonas, penktadienį buvo atšaukti dėl didelio masto sabotažo prieš Prancūzijos greitųjų geležinkelių sistemą, pranešė bendrovė.

„Taip bus ir šeštadienį bei sekmadienį“, sakoma „Eurostar“ pranešime. Kiti „Eurostar“ traukiniai, išvykstantys ir atvykstantys į Paryžių, važiuos įprastomis linijomis, o ne greitaisiais maršrutais.

Pasak „Eurostar“, tai pusantros valandos prailgina kelionę tarp Paryžius ir Londono, paprastai trunkančią apie dvi valandas ir 20 minučių.

Bendrovė tikisi, kad sutrikimas bus pašalintas iki pirmadienio ryto. „Eurostar“ aptarnauja maršrutus iš JK, Prancūzijos, Belgijos, Nyderlandų ir Vokietijos.

AFP

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video