2024/09/07

 

BŪSIMIEJI KANDIDATAI Į SEIMO NARIUS PRADEDA RINKTI RINKĖJŲ PARAŠUS

VRK nuotrauka

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad pareiškinius dokumentus pateikę vienmandatėse rinkimų apygardose savo kandidatūras keliantys kandidatai jau pradeda rinkti rinkėjų parašus.

Rinkėjų parašus renkantys kandidatai į Seimo narius turi surinkti ne mažiau kaip 1 tūkstantį  tos vienmandatės rinkimų apygardos, kurioje kelia savo kandidatūrą, rinkėjų parašų. 

Pasirašyti už patinkantį kandidatą (ar kelis iš jų) bus galima popieriniuose parašų rinkimo lapuose arba  VRK administruojamame elektroninių paslaugų portale Rinkėjo puslapis>> 

Savo parašu paremti pretendentus į kandidatus gali tik tos rinkimų apygardos, kurioje asmuo kandidatuoja, rinkėjai. Pavyzdžiui, jei rinkėjas gyvena Vilniuje, tačiau gyvenamąją vietą yra deklaravęs Šiaulių krašto rinkimų apygardoje, jis gali pasirašyti tik už Šiaulių krašto rinkimų apygardoje kandidatuojančius asmenis.

Rinkėjai gali pasirašyti už vieną arba kelis jų rinkimų apygardoje kandidatuojančius asmenis.

Svarbu žinoti, kad jei rinkėjas pasirašė elektroniniu būdu Rinkėjo puslapyje, popieriniame lape jam pasirašyti nebereikia (ir atvirkščiai). Jei tikrinant rinkėjų parašus, bus nustatyta, kad rinkėjas pasirašė ir elektroniniu būdu, ir popieriniame parašų rinkimo lape, bus neužskaitytas nė vienas jo parašas. Taip pat bus neįskaityti kitų rinkimų apygardų teritorijose gyvenamąją vietą deklaravusių rinkėjų parašai.

Rinkėjų parašų rinkimo lapai politinės kampanijos dalyviams išduodami per tris dienas nuo pareiškinių dokumentų pateikimo. Galutinis terminas pateikti pareiškinius dokumentus yra rugpjūčio 9 d. 17 val.

Rinkėjų parašus politinės kampanijos dalyviai galės rinkti iki rugpjūčio 29 d. Tai paskutinė diena, kai būsimieji kandidatai turės grąžinti parašų rinkimo lapus juos išdavusiai apygardos rinkimų komisijai.

Galutinis registruotų kandidatų sąrašas VRK interneto svetainėje bus skelbiamas ne vėliau kaip iki rinkimų likus 30 dienų – rugsėjo 13 d.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

VRK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video