2024/09/07

 

KUPIŠKYJE REKONSTRUOJA ŠILUMOS TINKLUS

Kupiškyje, prie mokyklos „Varpelis“ ir prie Taikos g. 4 ir 5 daugiabučių namų, vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“, vykdomi šilumos tinklų rekonstrukcijos darbai. Užsakovas – AB „Panevėžio energija“.

Jurga BANIONIENĖ

AB „Panevėžio energija“ kanceliarijos vadovė Ilona Dobelevičienė informavo, kad AB „Panevėžio energija“, siekdama gerinti šilumos tiekimo paslaugos kokybę ir patikimumą, išvengti vamzdynų trūkimo, kiekvienais metais vykdo šilumos tinklų rekonstravimą.

Jo metu seni susidėvėję plieniniai vamzdžiai, pažeisti išorinės ir vidinės korozijos, praradę izoliacines savybes, pakloti gelžbetoniniuose kanaluose, šiluminėse kamerose, pakeičiami naujais, pramoniniu būdu izoliuotais, su gedimų kontrolės sistema.

2024 metų investicijų plane numatytas šilumos tinklų rekonstravimas prie mokyklos „Varpelis“, investicijos – 30 tūkst. eurų (be PVM), ir prie Taikos g. 4 ir 5 namų, investicijos – 76 tūkst. eurų (be PVM).

Darbus planuojama baigti šių metų rugpjūčio pabaigoje–rugsėjo pradžioje.

Autorės nuotraukos
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Prieš pora metų buvo rekonstruojami šilumos tinklai Krantinės mikrorajone. Tačiau teko pastebėti , kad virš trasos dalies esančios tarp Krantinės 6 ir 10 namų, kaip ir prieš rekonstruciją, žiemos metu ištirpsta sniegas. Taigi lieka neaišku ar rekonstrucija vygdoma siekiant taupyti šilumą ar viso labo tik rekonstrukcija dėl rekonstrukcijos.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video