2024/09/07

 

MAINŲ STOTELĖ – ATLIEKŲ KULTŪRAI GERINTI

Daiktų keitimosi stotelė „Keisk’is“, Kupiškyje, Technikos gatvėje, veikianti nuo gegužės, populiari. Čia kupiškėnai atnešė ir pasiėmė per kelis šimtus daiktų. Autorės nuotrauka

Prieš du mėnesius Kupiškyje, Technikos gatvėje, veikiančioje didelių gabaritų atliekų aikštelėje duris atvėrusią mainų stotelę „Keisk’is“ kupiškėnai spėjo pamėgti.

Kokių lobių čia galima rasti, kokie daiktai priimami ir ko geriau nenešti?

Kristina VALYTĖ

Pratęsia daiktų naudojimą

Pasak Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centro (PRATC) atliekų priėmėjo Kupiškyje Petro Remeikio, į šią daiktų keitimosi vietą kupiškėnai jau atnešė apie kelis šimtus daiktų, kurie jiems patiems nebereikalingi, bet būtų dar tinkami naudoti.

„Daiktų kaita čia nuolat vyksta, vieni kažką atveža, kiti pasiima, juk tam ir skirta ši stotelė“, – kad tvariam vartojimui skirta priemonė pasitvirtino, pastebėjo ir džiaugėsi jis.

Anot P. Remeikio, svarbu pabrėžti, kad į mainų stotelę priimami tvarkingi, veikiantys daiktai, tokie, kokių atiduoti kitam nebūtų gėda.

Plačiau skaitykite liepos 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

PRATC atliekų priėmėjas Kupiškyje Petras Remeikis sakė, kad kupiškėnai į mainų stotelę dažnai užsuka pasirinkti knygų ir žurnalų, o ir jis pats mėgsta vieną kitą atneštą leidinį laisvą minutę pavartyti.
Autorės nuotrauka
Pasak Petro Remeikio, Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centro atliekų priėmėjo Kupiškyje, dar ne visi didelių gabaritų aikštelės lankytojai atveža išrūšiuotas atliekas, o į mainų stotelę irgi norisi, kad atkeliautų tik tvarkingi, švarūs daiktai, tokie, kokių kitam atiduoti nebūtų gėda.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Oho iš direktoriaus šiukšlių surinkėjas ,aukštai šoki žemai krenti taip vaikščiojo pasikėlęs taip jau būną

    • „Pakilo kaip sakalas – nutūpė kaip vabalas 😉 “ Bet vistiek vadovauja kažkam !!! Ir su promilėmis galima dirbt 😉

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video