2024/09/07

 

PER PATĮ VIDURVASARĮ – VIEŠNAGĖ GRAŽIAUSIOSE RAJONO SODYBOSE

Gražiausių rajono sodybų apžiūros-konkurso „Gražiausia Kupiškio rajono sodyba 2024“ komisija Broniaus Lapienio sodyboje. Autorės nuotrauka

Vasarai vos persiritus į antrą pusę, liepos 17 dieną, Lietuvai pagražinti draugijos (LPD) Kupiškio skyrius surengė kasmetinę gražiausių rajono sodybų apžiūrą-konkursą „Gražiausia Kupiškio rajono sodyba 2024“. Jis vyksta nuo 1999 metų, taigi, 25-ą kartą.

Šįsyk specialiai sudaryta komisija iš LPD Kupiškio skyriaus narių toli nevažiavo, pasižvalgė po gražias Paketurių ir Aukštupėnų sodybas, pabendravo su jų šeimininkais.
Jurga BANIONIENĖ

Siekis – pastebėti ir padėkoti

Sodybas vertino LPD Kupiškio skyriaus valdybos pirmininkas Rimvydas Latvys ir komisijos nariai Euchrida Sipavičienė, Vilma Vebeliūnienė, Jolita Janušonienė, Algirdas Gasiūnas, Romualda Stovolos ir kiek vėliau prisijungusi Janina Daukienė.

R. Latvys teigė, kad valdyba rinkosi, tarėsi, kokias lankys sodybas.

„Rajone, seniūnijose buvome, mieste irgi, o priemiesčiai – Aukštupėnai ir Paketuriai iki šiol likdavo pamiršti, tad nutarėme, kad jiems reikia skirti dėmesio, čia pasidžiaugti gražiomis sodybomis. Ieškojome jų, radome, su žmonėmis pakalbėjome, ar sutiktų dalyvauti“, – pasakojo pašnekovas.

Apžiūroje-konkurse sutiko dalyvauti 11 sodybų – šešios iš Aukštupėnų ir penkios iš Paketurių.

Pasak R. Latvio, gerokai daugiau sodybų buvo galima įtraukti, deja, kai kurių šeimininkai nenorėjo dalyvauti šiame konkurse, įsileisti į savo privačią erdvę. Daug kas kuklinosi, kad nėra ką parodyti, bet iš tiesų puoselėdami savo namų aplinką gyventojai įdeda daug triūso ir širdies.

Plačiau skaitykite liepos 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • PAKETURIUOSE LIKO IR NEAPLANKYTŲ GRAŽIŲ NEĮVERTINTŲ SODYBŲ,NEBUVO NET PASITEIRAUTA AR BUS PRIIMTA KONKURSO KOMISIJA.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video