2024/09/07

 

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI PRIEŠ PERKANT BALDUS VAIKAMS?

Nors dažnai tenka išgirsti nuomonių, jog namuose daugiausia dėmesio reikalauja virtuvės baldų parinkimas, tačiau reikia pripažinti, kad vaiko kambario įrengimas yra ne ką  mažesnis galvosūkis. Tenka derinti nemažai aspektų vienu metu: saugumas, praktiškumas, estetinis vaizdas ir, kas išties labai svarbu, kambario šeimininko pasitenkinimas  savo kambariu. Reikia nepamiršti, jog tai pirmoji mažylio asmeninė erdvė. Tad jo geros emocijos yra be galo svarbios tiek fizinei, tiek emocinei vaiko būsenai. Taigi, kaip nesuklysti perkant naujus baldus?

Pirmas žingsnis – tikslūs matmenys

Net ir tuo atveju, jeigu vykstate į fizinę parduotuvę ar atsiverčiate internetinės prekybos vietos puslapį su tikslu tik pasižvalgyti, kambario ir norimų baldų numanomi matmenys yra būtini. Tokiu atveju galėsite iš karto atmesti netinkamus variantus. Kitaip jūsų naršymas ir tinkamų baldų ieškojimas taps šiek tiek chaotiškas ir neduos jokios apčiuopiamos naudos. Atminkite, jog rinkdamiesi baldus vaikams turėsite ir taip susiaurinti tinkamų baldų ratą iki tikrai jums tinkamų, tad tikslūs matmenys būtų labai racionalus žingsnis. 

Praktiškumo ir saugumo įvertinimas – labai svarbus žingsnis 

Labai lengva susižavėti baldais žiūrint į juos reklamuojančias nuotraukas. Jose juk nematyti nei dėmių, nei įplyšimų, nei dulkių ar kitų nemalonių dalykų taip realių kasdienybėje. Todėl gerai apgalvokite šiuos aspektus. Baldai turėtų būti lengvai valomi, kuo natūralesnių medžiagų ir pralaidūs orui. Svarbu ir tai, kur stovės baldas. Sakykim, odinis fotelis ar pufas nelabai bus patenkintas  vieta prie radiatoriaus arba ten, kur patenka tiesioginiai saulės spinduliai. Oda gali skilinėti ir nublukti. 

Įvertinkite ir baldų funkcionalumą. Ypač tuo atveju, jeigu vaiko kambarys nėra pakankamai didelis. Lova su ištraukiamais stalčiais patalynei, arba sukomplektuota su rašomuoju stalu arba spinta – puikus būdas taupyti erdvę. Be to, reikia atminti, jog vaikai auga labai greitai. Tad lova su prailginimo funkcija tikrai būtų protingas sprendimas. Jeigu kambaryje gyvena du vaikai, net nesvarstydami dairykitės dviejų aukštų lovos. Vaikai yra vaikai, tad sutaupyta vieta žaidimams jiems išties labai svarbu. Labai protinga apgalvoti ir tai, kurie žaislai vaikams yra tikrai saugūs

Prie praktiškumo galima drąsiai priskirti ir saugumo aspektą. Vaikai kartais išties mėgsta nesaugiai pašėlioti, o dažnai jų judesiai dar būna šiek tiek neapgalvoti ar net nekoordinuoti. Taigi, baldai su aštriais kampais ar nestabiliai stovintys ant grindų – labai blogas sprendimas. jeigu vistiek įsigijote tokius baldus, pasirūpinkite nesaugių baldų vietų apsaugomis. Jų rasite bet kurioje parduotuvėje, kurioje parduodami vaikiški baldai

Reikėtų vengti baldų su stiklo elementais. Ši medžiaga greitai dūžta ir susižeisti mažyliui tokiu atveju – vieni niekai. Spintos, lentynos turėtų būti pritaikytos vaiko ūgiui. Paprastai mažieji nori žūtbūt patys pasiimti norimą daiktą ar žaislą ir lipa ant kėdžių ar žemesnių lentynų, kad juos pasiekti. Iki rimtos traumos – tik vienas neatsargus judesys. 

Vaikiškų  baldų pasirinkimą paverskite maža švente

Nepamirškite, jog vaikui jo kambarys – tai saviraiškos erdvė, savotiškos jo kūrybos ir potencialo dirbtuvės. Tad labai patartina į baldų pasirinkimo procesą įtraukti ir vaiką. Savarankiškai įrengę kambarį galite susidurti su neigiama mažylio ar, juo labiau, paauglio reakcija. Tegul jis pats taria paskutinį žodį, o jeigu savo suaugusiojo akimi matote, jog pasirinkimas nėra labai tinkamas, būtinai tai aptarkite ramiai ir argumentuotai. Šioje srityje dirbantys profesionalai visuomet pabrėžia, jog egzistuoja ne tik vizualinis ir garsinis menas. Ne ką mažiau svarbus ir kompromisų menas. Mokykitės to kartu su savo vaikais. Labai svarbi ir žaidimų zona, kurioje atsirastų vietos vaiko mėgstamam užsiėmimui – dėlionėms, konstruktoriams, muzikos instrumentams ir laisvam judėjimui. Tad rinkdamiesi baldus, turėkite tai galvoje.

„Marketison“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.797

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video