2024/09/07

 

KUPIŠKIO POLIKLINIKOJE – NAUJA GYDYTOJA PSICHIATRĖ

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro nauja gydytoja psichiatrė Silva Gruzdienė. Kupiškio PASPC nuotrauka

Į Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) gydytojų kolektyvą įsijungė nauja gydytoja psichiatrė Silva Gruzdienė. Pokyčius pakomentavo PASPC direktorė Elona Brinkaitė.

Jurga BANIONIENĖ

Poreikis išaugęs

„Liepos 9 d. buvo pirma gydytojos psichiatrės S. Gruzdienės darbo diena PASPC Psichikos centre. Kol kas gydytoja dirbs ketvirčiu etato. Ji priimama į darbą, kad sumažintų krūvį dirbančioms gydytojoms ir padėtų gydymo įstaigai gerinti psichikos paslaugų teikimą rajono gyventojams.

Šiandien yra didesnis gydytojo psichiatro paslaugų poreikis. Darome išvadą, kad tai susiję su naujais reikalavimais vairuotojams dėl sveikatos patikrinimo, ilgėja laukimo eilės pas gydytojus psichiatrus. Dėl kitų gydytojo psichiatro paslaugų: ligų kontrolės, vaistų išrašymo, naujos diagnozės ir kt. patekimas pas gydytoją pailgėja iki 4 savaičių.

Gydytojo psichiatro reikia, nes galvojame ir apie ateitį. Jau buvo skelbta apie vykdomą projektą dėl Psichikos dienos stacionaro kūrimo Kupiškio PASPC.

Psichikos centras teikia pirmines ambulatorines psichikos sveikatos priežiūros paslaugas visiems rajono gyventojams. Poliklinikos pacientai pas gydytoją psichiatrą registruojasi be šeimos gydytojo siuntimo, o privačios gydymo įstaigos pacientams reikalingas šeimos gydytojo siuntimas.

Turime didesnį srautą pacientų, kurie neturi privalomojo sveikatos draudimo, tai reiškia, kad už suteiktą sveikatos priežiūros paslaugą, tai yra gydytojo, slaugytojo konsultaciją, turi susimokėti“, – teigė E. Brinkaitė.

Plačiau skaitykite liepos 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Panevėžys jau atsikando šitos ale psichiatrės, išsiuntė į provinciją. Niekam tikusi gydytoja

  • Geriau knizetariapiauto ieskotumet, nereikia paleist gerų specialistų, o tai ne vieno psichiatro dar reikės, gerai kad ateina nauji gydytojai, bet reikia žiūrėti ko labiausiai reikia žmonėms, ar neįgalūs žmonės jau nebe žmonės?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video