2024/09/07

 

POILSIAUTOJAI PRIE KUPIŠKIO MARIŲ IŠBANDĖ LIETUVIŠKOS PIRTIES MALONUMUS (fotogalerija)

„Vantos lapo“ pirčių ekspedicijos penkta stotele tapo Kupiškis. Autorės nuotrauka

Karštą liepos 10-osios pavakarę prie Kupiškio marių, Aukštupėnų poilsiavietėje, surengtas smagus pirčių vakarėlis. Pirties kultūros ir sveikos gyvensenos edukacinė laida „Vantos lapas“ vykdo pirčių ekspediciją po visą Lietuvą. Viena jos stotelių tapo ir Kupiškis.

Jurga BANIONIENĖ

Veikė pirčių kiemelis

Pirčių kiemelį Kupiškyje atidarė profesionalus pirtininkas, keliaujančių pirties renginių „Kuriam pirtį“ organizatorius Edmundas Pranculis.

Jis pasveikino susirinkusius smalsuolius, kupiškėnus, kitus pamario poilsiautojus, specialiai į šį renginį atvykusius pirties mėgėjus, ir kvietė įsijungti į profesionalių pirtininkų siūlomas programas tiek suaugusius, tiek vaikus.

Visi, kurie norėjo, galėjo išbandyti lietuviškos pirties privalumus, lepinosi šiluma, sveiku garu ir šviežiomis vantomis. Pirties ritualus vedė profesionalūs pirtininkai. Netrūko ir edukacinių, įdomių pasakojimų, ir naudingų patarimų pirties mėgėjams, kurie neabejotinai pravers ir savose pirtelėse.

Tikslas – edukuoti

Pakalbinta šios ekspedicijos koordinatorė, prekinio ženklo „Vantos lapas“ kūrėja Jūratė Martinkėnaitė, tvirtino, jog prieš 10 metų pati atrado pirtį.

„Mes visi, ypač moterys, turime skaudžios patirties, kad pirtyje būna karšta, skauda galvą, dar su kažkokia šluota daužo ir pan.

Kai pakliuvau į tinkamas rankas, profesionalaus pirtininko pirties ritualą, kai mane paguldė, užklojo galvą šaltomis vantomis, apgaubė šiltu garu ir švelniai lapeliais pradėjo glostyti kūną, aš nesupratau, kas vyksta, pasirodo, tai ir yra lietuviška pirtis“, – šypsojosi Jūratė.

Plačiau skaitykite liepos 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gerai kai sau galit leist pramogas!!!mane tai tik kartėlis graužia!visas gyvenimas be pramogų,be poilsio!!!gyvenimas nuo atlyginimo iki,ir viskas kas pigiau,

    • Pasgerk, eik pas svetimas moteris ar vyrus ir bus linksmiau:))))

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video