2024/09/07

 

DEKANAS MINDAUGAS ATSISVEIKINO SU PARAPIJIEČIAIS (fotogalerija)

Dekanas Mindaugas Kučinskas sekmadienį, liepos 14 dieną, aukojo paskutines šv. Mišias Kupiškio bažnyčioje. Autorės nuotrauka

Liepos 14-ąją, sekmadienį, Kupiškio bažnyčioje paskutines šv. Mišias aukojo dekanas Mindaugas Kučinskas, paliekantis Kupiškio parapiją ir išvykstantis dirbti į kaimyninio Panevėžio rajoną.

Bažnyčia buvo pilnutėlė žmonių. Netrūko ašarų, apsikabinimų ir nuoširdžių padėkos žodžių dekanui už tarnystę ir meilę kupiškėnams. Jis pats sakė, kad jaučiasi ramus, ir dėkojo už kartu praleistą dešimtmetį.

Jurga BANIONIENĖ

Išvažiuoja su labai daug meilės

Per pamokslą kunigas M. Kučinskas teigė, kad šioje Žemėje esame pašaukti Dievo su gražia misija – nešti žmonėms meilę.

Jis ragino, kad kai sunku, žiūrėti į kryžių, iš jo semtis tvirtybės, nes krikščionys be kryžiaus – ne krikščionys, atrasti džiaugsmą būti Dievo vaikais, nebūti nuoskaudų kolekcionieriais, nenešti blogų patirčių į kito širdį.

„Lankykite, susitikite. Popiežius Pranciškus ragina atgaivinti susitikimo kultūrą – pabendraukime, nebijokite kitą pakalbinti, nepraeikite pro šalį. Turėkite tų gražių susitikimų, džiaukitės vieni kitais, tai dovana.

Ateis naujas klebonas, su svetingumu jį priimkite, nebijokite pakalbinti, nebijokite spontaniškumo. Martynas (Ruzgus – aut. past.) yra diakonas, jam čia pati pradžia, yra nerimo, nepalikite vieno, parodykite savo širdį, akis, savo šypseną.

Liudykite toliau Jėzų Kristų ne vien tiktai žodžiais, bet ir savo gyvenimu. Linkiu, kad būtumėte pripildyti šv. Dvasios, niekados niekur neikite be jos, pradėkite dieną su šv. Dvasia, su Dievo malone, pasitikėkite Viešpačiu.

Linkiu, kad kiekvienas, užklydęs į Kupiškį, pasakytų, kad ši bendruomenė yra meilės, svetingumo, džiaugsmo, vilties bendruomenė“, – kalbėjo parapiją paliekantis dekanas M. Kučinskas.

Plačiau skaitykite liepos 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video