2024/09/07

 

PARYŽIAUS OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE LIETUVAI ATSTOVAUS 50 SPORTININKŲ

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomasis komitetas patvirtino 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse dalyvausiančių sportininkų sąrašą. LTOK nuotrauka

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ketvirtadienį patvirtino šių metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse dalyvausiančią Lietuvos rinktinę. Skelbiama, kad vos už poros savaičių prasidėsiančiose vasaros olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 50 sportininkų.

„Apvalus pusšimtis – tiek sportininkų garbingai gins Lietuvos garbę Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Ypatingais metais, kai mes minime ir Lietuvos olimpinio judėjimo šimtmetį. Būtent Prancūzijos sostinėje lygiai prieš šimtą metų Lietuva sulaukė savo olimpinio debiuto, tad šie metai mums išties simboliniai“, – pranešime cituojama LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Pasak LTOK, Lietuvos delegaciją Paryžiuje be 50 sportininkų taip pat sudarys 49 treneriai ir aptarnaujančio personalo nariai. Paryžiuje su Lietuvos rinktine taip pat dirbs 11 šalies medikų.

Lietuvos delegaciją Paryžiuje be 50 sportininkų taip pat sudarys 49 treneriai ir aptarnaujančio personalo nariai. Paryžiuje su mūsų rinktine dirbs 11-os medikų komanda iš Lietuvos.

Kaip ketvirtadienį paaiškėjo, vos už poros savaičių prasidėsiančiose vasaros olimpinėse žaidynėse plaukime Lietuvai atstovaus Danas Rupšys, Rūta Meilutytė, Aleksas Savickas, Kotryna Teterevkova, Tomas Navikonis, Tomas Lukminas ir Andrius Šidlauskas.

Į Paryžių taip pat vyksta lengvosios atletikos sportininkai Mykolas Alekna, Andrius Gudžius, Ieva Gumbs, Liveta Jasiūnaitė, Dovilė Kilty, Martynas Alekna, Gabija Galvydytė, Modesta Justė Morauskaitė, Diana Zagainova, Airinė Palšytė ir Edis Matusevičius.

Irklavimo varžybose pasirodys Viktorija Senkutė, Dovilė Rimkutė, Donata Karalienė, Kamilė Kralikaitė, Ieva Adomavičiūtė, Giedrius Bieliauskas ir Domantas Stankūnas.

Šiuolaikinėje penkiakovėje kovoti siunčiamos Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė.

Baidarių ir kajojų irklavime Lietuvai atstovaus Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas, Artūras Seja ir Andrej Olijnik.

Žirgų sporte pasirodys Justina Vanagaitė ir žirgas Nabab, taip pat Andrius Petrovas ir žirgas Linkolns.

Buriuodami Paryžiuje savo jėgas išbandys Viktorija Andrulytė ir Rytis Jasiūnas.

Breiką šokti siunčiama Dominika Banevič.

Tuo metu imtynių sporte kausis Mindaugas Venckaitis ir Gabija Dilytė, sportinėje gimnastikoje – Robert Tvorogal, dviračių sporte – Rasa Leleivytė, Olivija Baleišytė ir Vasilijus Lendel, paplūdimio tinklinyje – Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė, o 3×3 krepšinyje – Aurelijus Pukelis, Gintautas Matulis, Evaldas Džiaugys ir Šarūnas Vingelis.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26–rugpjūčio 11 dienomis.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video