2024/09/07

 

DEGUSTAVO LEDUS SU MEDAUS „GINTARĖLIAIS“

Taip atrodo medaus „gintarėliai“ arba medus kitaip. „Brolių medaus“ nuotrauka

Ketvirtadienį Lukonyse, brolių bitininkų Igno ir Viliaus Jackevičių ūkyje, surengta bandomojo produkto prototipų degustacija. Ragauti inovatyvūs minkšti valgomieji ledai su medumi ir medaus pagardais, arba kitaip – medaus „gintarėliais“.

Pasak Jono Damašiaus, konsultacijų įmonės UAB „Biordico“ direktoriaus, tai grynai mokslinis projektas, siekiant sukurti išskirtinį ir analogų neturintį, turizmą Kupiškio krašte skatinantį produktą.

„Mes produktą sukuriame ir pristatome, žmonės ragauja ir įvertina, o „Brolių medus“ spręs, kaip produktą tobulinti ir kokį jį tiekti rinkai“, – sakė J. Damašius.

Kristina VALYTĖ

Pasak bendrovės direktoriaus, šiais laikais žmonės keliauja ieškodami ko nors išskirtinio.

„Turistams reikia ne tik gražių vietų, apgyvendinimo, bet ir atrakcijų, atradimų, kurie sukeltų įdomius ir netikėtus pojūčius. Vienas pavyzdžių – išskirtinių produktų degustacija. Jei Kupiškio kraštas turėtų išskirtinį produktą, jo paragauti atvažiuotų smalsuoliai iš Vilniaus, Kauno, o gal ir netgi iš Rygos“, – tvirtino J. Damašius.

Pašnekovas daugelį metų dirbo Kauno technologijų universitete, pagal profesiją yra chemijos mokslų daktaras, atliko ne vieną tyrimą, susijusį su jusliniu vertinimu. Su broliais bitininkais Jackevičiais susipažino, kai su savo šeima lankėsi viename „Brolių medaus“ edukaciniame užsiėmime.

Jį labai sužavėjo šių bitininkų paprastumas, šiuolaikiškumas, mokėjimas sudominti ir suaugusį, ir vaiką.

Plačiau skaitykite liepos 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video