2024/09/07

 

PARTRENKTOS MEŠKOS GAIŠENA – TYRIMAMS

Savaitgalį geležinkelininkai pastebėjo ant bėgių gulinčią nebegyvą rudąją mešką. Jos gaišena sudomino Ekosistemų apsaugos centro asociacijos atstovus. Retušuota soc. tinklų nuotrauka

Savaitgalį ant geležinkelio bėgių, laukuose, ties Kandrėnų kaimu, geležinkelio darbuotojai rado partrenktą rudąją mešką.

Gyvūno gaišena bus panaudota mokslinių tyrimų tikslais.

Kristina VALYTĖ

Gyvena net kelios

Pasak Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (LMŽD) Kupiškio skyriaus valdybos nario Bronislavo Lapienio, Kupiškio kraštas šiuo atveju išgarsėjo visoje Lietuvoje. Mat šalyje toks įvykis fiksuotas pirmą kartą.

„Traukinio partrenktas šernas ar stirna – neretas reiškinys, bet kad meška – to dar tikrai nėra buvę“, – sakė B. Lapienis.

Anot pašnekovo, iš gaišenos matyti, kad meška be gyvybės ženklų guli nebe pirmą dieną. Medžiotojas svarstė, kad ši meška kurį laiką gal buvo apsistojusi Skapagirio miške.

„Jei meška, slampinėjanti Kupiškio krašto miškuose, anksčiau kėlė nuostabą, dabar toks reiškinys nieko nebestebina. Manytina, kad jų yra ne viena“, – teigė B. Lapienis.

Plačiau skaitykite liepos 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Prie ko čia kelių meistrija ir geležinkelio bėgiai ? Kelininkai netvarko juk bėgių čia LT geležinkelių darbuotojų jurisdikcija

    • Būna ir geležinkelio meistriją, netik žvyrkelių.

  • Kadangi, konservatoriai su liberalais panaikino Kupiškio kelių meistriją, tai ir meškos švinksta tarp bėgių. Nebėra tiek darbuotojų, kad palaikytų tvarką.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video