2024/07/01

 

NUOTRAUKA LAIKRAŠTYJE – ŠILTAS PAAUGLYSTĖS PRISIMINIMAS

Grojant per Žolinės atlaidus Šimonyse uždirbtus pinigus Remigijus dažniausiai išleisdavo kermošiniams saldainiams. Nuotrauka iš asmeninio pašnekovo albumo

Neseniai redakcija sulaukė netikėto prašymo – norėta gauti 2011 m. rugpjūčio 18 dienos laikraščio elektroninę versiją. Vieno straipsnio apie Šimonyse vykusius Žolinės atlaidus nuotraukoje įamžintas jaunas saksofonistas, grojęs šventinėje mugėje. Tai – Remigijus Černius, tąsyk atvažiavęs pas Šimonyse gyvenančius senelius ir nusprendęs pagroti.

Įdomu buvo sužinoti, kaip šis jaunasis muzikantas gyvena šiandien.

Jurga BANIONIENĖ

Ne tik saldainių, bet ir pinigų

Remigijus popierinį laikraštį su nuotrauka saugojo pas šviesaus atminimo močiutę Šimonyse.

„Prieš kelis mėnesius ieškojau to laikraščio, bet neradau, nutariau paprašyti elektroninės versijos, vis dėlto – prisiminimas“, – šypsojosi Remigijus.

Prieš 13 metų darytoje nuotraukoje jis – dar paauglys, grojantis saksofonu. „Man tada buvo keturiolika metų, bet tai ne pirmas kartas, kai grojau per Žolinę. Atsimenu, kad grojau trejus metus iš eilės. Grodavau tarp pirmų ir antrų šv. Mišių. Pirmosios vykdavo nuo 10 valandos ryto, pusę vienuolikos pasibaigdavo ir iki 12 valandos būdavo laisvas laikas, kermošius. Vilniuje per gatvės muzikos dieną daug žmonių eina groti, pats nesu to daręs, tad sugalvojau kažką panašaus įgyvendinti per Žolinę“, – kalbėjo R. Černius.

Plačiau skaitykite birželio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video