2024/06/18

 

PIETŲ KORĖJOS KARIŠKIAI: PCHENJANAS VĖL PALEIDO PER SIENĄ BALIONŲ SU ŠIUKŠLĖMIS

EPA-ELTA nuotrauka

Šiaurės Korėja paleido per sieną apie 330 balionų su šiukšlėmis. Daugiau kaip 80 jų nukrito Pietų Korėjos teritorijoje, praneša šalies kariškiai.

Maišuose daugiausia buvo makulatūra ir plastikas. Preliminariais duomenimis, pavojingų medžiagų juose nėra. Tačiau Pietų Korėjos kariuomenė patarė piliečiams neliesti nukritusių objektų.

Nuo gegužės pabaigos Pchenjanas paleido per sieną daugiau kaip tūkstantį balionų su atliekomis ir mėšlu, reaguodamas į Pietų Korėjos aktyvistų grupių, kurios į Šiaurę siunčia balionus su prieš režimą nukreiptais atsišaukimais, veiksmus.

Prieš savaitę Šiaurės Korėjos gynybos ministerija paskelbė stabdanti „atsakomąją akciją“, tačiau pagrasino, jog jei Seulas vėl pradės skraidinti propagandinius lankstinukus, Pchenjanas atsiųs „100 kartų daugiau šiukšlių“.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Pietų Korėjos aktyvistai į Šiaurę išsiuntė 10 balionų su lankstinukais.

Dviejų Korėjų santykiai šiuo metu laikomi blogiausiais per pastaruosius dešimtmečius. Šiaurė ir Pietūs formaliai jau daugiau nei 70 metų yra karo būklės, nes 1950–1953 m. m. ginkluotas konfliktas baigėsi ne taikos, o paliaubų sutarties pasirašymu.

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje KLDR lyderis Kim Jong Unas davė nurodymą spartinti pasirengimą „karui, kuris gali prasidėti bet kurią akimirką“. Jis pasmerkė „nuolatinę ir nekontroliuojamą krizinę situaciją“, kurią, anot jo, Seulas ir Vašingtonas sukūrė savo bendromis karinėmis pratybomis regione.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video