2024/06/18

 

KVIEČIAME APSILANKYTI PANEVĖŽYJE!

Panevėžyje gegužės 31 dieną duris visuomenei atvėrė naujas, ilgai lauktas modernaus meno muziejus – STASYS MUSEUM.

Tai visame pasaulyje garsaus ir pripažinto menininko, kilusio iš Panevėžio, Stasio Eidrigevičiaus pagrindinę kūrinių kolekciją saugantis muziejus.

Šis įvykis, kurio kūrimosi procesas truko devynerius metus, yra nacionalinės reikšmės įvykis ne tik Aukštaitijos sostinei, Lietuvai, bet ir visam rytiniam Europos regionui.

Stasys Eidrigevičius (arba tiesiog Stasys) Lietuvoje ir pasaulyje žinomas kaip tūkstančių piešinių, šimtų tapybos darbų, ekslibrisų, miniatiūrų, pastelių, koliažų, plakatų, knygų iliustracijų, įvairių žanrų fotografijų, taip pat skulptūrų, instaliacijų, performansų, teatro spektaklių ir straipsnių kultūros spaudoje autorius.

Specialiai muziejaus atidarymo proga tamsiu paros metu milžinišką „Stasys Museum“ fasadą puošė išskirtinė videoprojekcija, kurią režisavo Donatas Ulvydas pagal Daliaus Abariaus koncepciją.

Videokūrinys mena pagrindinės S. Eidrigevičiaus freskos, puošiančios pirmą muziejaus aukštą, sukūrimą.

Videokūrinio metu skambėjo Broniaus Kutavičiaus sonetai, skirti S. Eidrigevičiaus kūrybai, atliekami Panevėžio muzikinio teatro muzikantų.

Net kelias dienas iš eilės pats autorius šiltai sutikinėjo pirmus lankytojus, bendravo ir kartu su jais džiaugėsi naujai atgimusia miesto erdve.

Muziejus atviras visiems lankytojams.

Pirma paroda ICON-O-STASYS truks iki 2024 m. lapkričio 3 d.

Darbo laikas:

II–VI 11–19 val.,
VII 12–17 val.

„Kupiškėnų minčių“ inf.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video