2024/06/18

 

KARŠTIS KIPRE NET NAKTIMIS SIEKIA KONE 30 LAIPSNIŲ

Karštis Kipre net naktimis siekia kone 30 laipsnių. PA-ELTA nuotrauka

Kipre tęsiasi karščio banga – termometrų stulpeliai kyla gerokai aukščiau 40 laipsnių padalos. Sostinės Nikosijos regione penktadienį prognozuota 44 laipsnių kaitra. Karštis šalį apglėbė pirmadienį ir tęsis dar iki kitos savaitės, Kipro radijui teigė meteorologai.

Net naktimis termometrai rodo tik kiek mažiau nei 30 laipsnių. Anot medikų, tai labai pavojinga, nes organizmas negali pailsėti nuo karščio. „Karštis yra didžiulis“, – penktadienį Kipro televizijai sakė viena turistė.

Darbo ministerija nurodė dienomis nutraukti darbus lauke.

Elektros tiekimo bendrovės duomenimis, dėl intensyvaus oro kondicionierių naudojimo elektros suvartojimas ketvirtadienį pasiekė aukščiausią energijos pajėgumų ribą.

Dėl šios  priežasties ketvirtadienį prie tinklo vėl prijungta elektrinė, kuri buvo sustabdyta dėl techninės priežiūros. Dėl nepakeliamo karščio mokyklose nevyko pamokos.

Sveikatos ministerija paragino žmones, pirmiausiai turistus, dėvėti plačius šviesius rūbus, gerti daug vandens, būti šešėlyje. Būtina vengti alkoholio ir riebaus maisto, pabrėžia medikai.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video