2024/06/18

 

BRAŠKIŲ DERLIUS AUGINTOJUS DŽIUGINA, PIRKĖJŲ KAINA NEATBAIDO

Turguje lietuviškos braškės kainuoja 4,50–5 Eur. Autorės nuotrauka

Jau kurį laiką ant prekystalių puikuojasi kvapnios uogų mėgėjų lauktos lietuviškos braškės. Šiemet jos prinoko anksti, ūkininkai braškes pradėjo skinti gegužę, maždaug dviem savaitėmis anksčiau nei įprastai.

Apsilankę Kupiškio Lauko gatvės turgavietėje pasidomėjome, ar netrūksta pirkėjų, ar šių uogų kaina jų negąsdina, ką apie šiųmetį derlių kalba braškių augintojai.

Trečiadienį Lauko gatvės turguje netrūko lietuviškų braškių pardavėjų.

Jurga BANIONIENĖ

Kol kas – paskanauti

Kupiškėnė Irena Aleknienė sakė, kad lietuviškų braškių iš vietinių ūkininkų nusipirko ne pirmą kartą. Uogos skanios, nepalyginsi su atvežtinėmis. Tiesa, dar nedaug, tik paskanauti. Jų kaina turguje buvo nuo 4,5 Eur už kilogramą mažesnių iki 5 Eur už didelių.

„Verta jų palaukti, nes mūsų ūkininkai dabar viską anksti užaugina. Be to, reikia juos remti, palaikyti. Žmonės daug dirba, uogas auginant daug triūso reikia įdėti. Kaina manęs negąsdina, galvojau, kad bus didesnė, juk gamta nebuvo labai dėkinga. Kai ji kris, pirksiu daugiau, uogienę virsiu, labai mėgstu maišyti braškes su mėlynėmis, pernai bandžiau su bananais, ir žalias trinu, šaldau“, – sakė Irena.

Kita pirkėja Laima turguje irgi nusipirko du kilogramus lietuviškų barškių. Pirmą kartą šiais metais. Tikino, kad šių uogų labai pasiilgo.

„Brangoka, bet po truputį pradėsime lepintis, juk vasara prasidėjo. Tokia kaina pirkti braškes šaldymui – dar per brangu. Lauksime pigesnių. Pati braškių neauginu, daug priežiūros joms reikia“, – kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite birželio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Braškių augintoja Lina Bubulienė sakė, kad braškių prekyba įsibėgėja.
Jurgos Banionienės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video