2024/06/18

 

BASEINO NUOGALIAI IR ŽINOJIMAS

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka
Banguolė Aleknienė-Andrijauskė, žurnalistė

Šiais laikais vis dažniau kalbama apie suprastėjusią žmonių psichinę sveikatą. Vieni ramybės ieško pasinerdami į religiją, kiti panyra į netradicines dvasines praktikas, treti vis varsto psichologų ar psichiatrų kabinetus. Būna ir tokių, kurie ima tuos dalykus rimtai studijuoti.

Jaunam gali sakyti, kad tai hormonų audros siaučia jų kūnuose ir kelia vidinę sumaištį. Gali sulaukti tokiu atveju atsakymo, kad jau pasidarė hormonų testą ir jie čia niekuo dėti. Visgi jaunas kraujas yra jaunas kraujas.

Gyvenimui ritantis į antrą pusę žmogus tampa ramesnis, taip gal pasireiškia ir jo per gyvenimą sukaupta patirtis. Žinoma, ne visi tokie geri ir pūkuoti tampame.

Pasitaiko ir rimtų psichikos ligų, ir kitų sveikatos bėdų, kurios bet kuriame amžiuje gadina nervus, atsiliepia mūsų bendravimo su aplinkiniais kokybei, perauga į seniokišką bambėjimą, kad daug kas aplinkui vis negerai ir negerai.

Teko nugirsti tokį pasakojimą, kad pro baseiną einančios moteriškės piktinasi ten su maudymosi kostiumais esančiais žmonėmis. Baseino darbuotojams net yra pareiškusios, kad užsidangstytų langus. Va taip!

Tai išgirdus belieka nusikvatoti ir pasakyti, kad tos moterys nebevaikščiotų pro baseiną arba nebežiūrėtų eidamos į jo langus. Bet gal geriausia būtų jas pakviesti prisijungti prie tų neva nuogalių kompanijos. Juk to baseino taip visi laukėme.

Su kalbomis apie karą tarsi jau apsipratome. Kartais net nebereaguojame, kai važiuojant autostrada vos ne pro nosį praskrenda asfalto spalvos didžiulis karinis lėktuvas. Tokį vaizdelį teko ir man pamatyti prieš keletą dienų prie Kauno.

Pamaniau, kad lėktuvas gal skrenda iš Karmėlavos oro uosto ir dar nespėjo pakilti į reikiamą aukštį. Tik keista buvo jo spalva, kad ir toliau jis skrido vos nesiekdamas medžių viršūnių.

Su bendrakeleiviais pajuokavome, kad gal čia mūsų spartanas Prezidentą skraidina ir tiek. Vis dėlto pasitaikė budrių piliečių, kurie apie tą lėktuvą pranešė žiniasklaidai, policijai ir t. t. Paaiškėjo, kad tai buvo sąjungininkų lėktuvas M25. Jis taip žemai skraidė, nes tuo metu vyko kariniai mokymai.

Žinoma, apie juos visuomenė buvo kažkiek girdėjusi. Bet kai susiduri su karine technika iš arčiau, galimos įvairios reakcijos.

Žmonės į netikėtus reiškinius, įvykius reaguoja skirtingai. Abejingumas ir perdėta reakcija blogai. Idealu būtų ekstremalios situacijos metu išlaikyti dvasinę pusiausvyrą ir neprarasti budrumo. Vis dėl to visais atvejais svarbiausia turėti informacijos, kas dedasi, kodėl tai vyksta.

Žinojimas išsklaido baimes ir abejones, mobilizuoja veikti, kad padėtum sau ir kitiems.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Teko nugirsti pasakojima…. aprašinėjimas gandų, pletkų, apkalbų, o kur žurnalistika?

    • Kaimelis tik ir maitinasi pletkais,gandais ir apkalbomis. Tokia jūsų kasdienybė.

  • Aha, labai piktina ir „ponios“ kurios bendruose dušuose skutasi kojas ir bikini zonas. Gal namie apsitvarkyki eidamos į baseina. Nei gėdos nei sarmatos. Kitiem šlykštu žiūrėt ir matyt jūsų plaukais aplipusias dušo patalpas.

    • O ką visgi pinigai ne į balą. Ir baseinę pasipliuškyt ir pizę nusiskust prie to pačio, kad vyrui vakare žandų nebraižyt

  • Būtų protingesni projektuotojai, būtų langus tonuotus sudėję ir būtų ok viskas :DDD

  • Šiaip tai nelabai kaip atrodo iš gatvės pusės nuogaliai ir ne etiška ir ne kultūringa ,gal vis tik reikėtų pagalvoti apie kokias žaliuzes už dengti ,kad ne kristų taip į akys visi tie vaizdai čia juk ne Baltijos jūra kuri randasi lauke su pliažais ten mes žiūrim vėl visai kitomis akimis o čia juk viskas vyksta pastate

  • Ne dėl besipiktinančių moteriškių langus reiktų užniaukti, bet dėl pienburnių besislepiančių už kampo. Negana to, kad žiūrėtų slaptai į apsinuoginusius žmones, bet šie dar ir filmuoja. Neaišku, kur po to talpina ir kaip pažeidžia žmonių privatumą. Matyt, atsilikę tėvai needukuoja, kad taip daryt negalima, arba net patys taip daro

    • Oho negi net tokie dalykai vyksta.?tuomet tikrai reiktų už tamsinti stiklus

  • Kas čia buvo?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video